dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Anonim MC: Gyónás

Anonim MC - Gyónás

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Anonim MC
Album: Jövőkép
Megjelenés: Keressük!
Hossz: 0:00
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 2, összesen 6535 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Gyónás

Na még sohasem gyóntam Uram!
Na...Ezt a számot magamnak küldeném, meg mindenkinek aki szereti..
Na...Aki szeret engem, ezt inkább ne hallgassa meg...ja ezt inkább ne hallgassa meg. Aki szeret engem ezt a dalt inkább ne hallgassa meg, inkább ne hallgassa meg, inkább ne hallgassa meg

Nincsen arcom, nincsen nevem, de még így is remeg a kezem
Amikor a papírra vetem nincsen minden rendben velem
Bennem az érzések minden percben vadabbak lesznek
Nekem nem kellenek a tesztek, nem kell hogy tönkretesztek
Nesztek: itt van hibám, minden bűnöm, minden vétkem
Érted megtettem mindent, de mi érte az érdem?
Kérdem miért nem érdemlem meg, amiért egy éven át küzdök?
Mikor úgy szeretek valakit, hogy mással nem törődök
Akire nem haragszom akkor se, ha itt hagy kis időre
Csak a halálos ágyamon, egy csókot kapjak tőle
Azt hittem erős vagyok, mégis bőgtem mint egy kis srác
Bennem mégis mit látsz? csak egy ócska papír-firkászt
Akinek színház lett álma, akinek van pár frankó száma,
Akire vár a magánzárka, akinek elszállt már a vágya, akit...

2X Lökdöstök ide-oda mint a kis golyót a flipper
Pedig nem vagyok ellenség csak egy galamblelkű nigger
Akit hajt az írás inger, ott a szíve minden szóban
Ha nem hibáztam semmit, én már azt is rég meggyóntam.


Mi atyánk ki vagy a mennyekben én már rég nem hiszek benned
De nem játszom neked a szentet, gyere beszélgessünk egyet
Tegyél rendet körülöttem, legyen mindenki kurva boldog
Ha majd újra gyónok, ígérd meg, hogy nem lesznek már gondok
sorsok dőlnek össze, meg még van ezer apró gikszer
Hogy egy lány van aki szeret, de ő is megcsalt tízszer
Az elmém zavaros, még egy nyugodt tó tükrében is
Én még a plébánost se érdeklem a gyóntatófülkében kis
szarházinak hív, közben a faszát veri a sztorimra
És halkan röhög azon, hogy sarokba lettem szorítva
Anyám ordít, hogy az életemmel végre valamit kezdjek
Miközben négy diplomával keres száztizenkét-ezret
Én pedig csak egy senki vagyok, az angyaloknak bábja
De legalább azokat a lakatokat én nem magamnak teszem számra
Ami a szívemet bezárja...ja...Ami a lelkemet bezárja...

2X Lökdöstök ide-oda mint a kis golyót a flipper
Pedig nem vagyok ellenség csak egy galamblelkű nigger
Akit hajt az írás inger, ott a szíve minden szóban
Ha nem hibáztam semmit, én már azt is rég meggyóntam.

Bocsáss meg! hisz vétkeztem, mert más vagyok mint többiek
Ha én vagyok a hibás, az a szeretteimet gyötri meg
Oldozz fel könyörgöm! megbántam mindent tényleg
Lehet hogy a Földre teremtettél, de én már más világban élek
Kedves segget rázó lányok, meg emszí-brigádok
Nekem a szívem van a föld alatt, nektek az intelligenciátok
Én nem arra vagyok büszke, hány lányt kúrtam a héten
Én nem attól leszek boldog, hogyha ott állok a fényben
Én nem attól leszek bátor, ha veszek három grammot
Én nem attól leszek szónok, hogyha üvölteni hagytok
Bocsásd meg, hogy bolond vagyok, ha őrültségre kértelek
Bocsásd meg, ha naiv vagyok, azt is hogyha kétkedek
Bocsásd meg, ha igazam van, azt is hogyha tévedek
Csak összekulcsolt manccsal kérdem hogy erre még mit léphetek?
Asszem semmit, és ti még baromi keveset tudtok
Csak egyszer lennék olyan bátor, hogy mikor állok a peronon ugrok
Azt már nem! Bár csábít a tölgyfakoporsó
De bárhogy is akarod, ez még nem lesz az utolsó...

4X Lökdöstök ide-oda mint a kis golyót a flipper
Pedig nem vagyok ellenség csak egy galamblelkű nigger
Akit hajt az írás inger, ott a szíve minden szóban
Ha nem hibáztam semmit, én már azt is rég meggyóntam.

Ja..én már azt is rég meggyóntam...remélem megbocsájtasz...remélem megbocsájtasz

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál