dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Mark: Angyalokkal ébredek

Mark - Angyalokkal ébredek

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Mark
Album: Keressük!
Szövegírók: Mark
Szabó Zoltán
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 18, összesen 7157 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Angyalokkal ébredek

Hány hazug szó, hány megtévedt vágy
Száz mosolyból, száz vigasztal tán,
mi megtörtént csak a múltad már
Volt hogy perzsel a nap, van hogy éjszaka fagy
De minden lépés többé tesz!
Széllel úszik a hang, néha nem szól, csak van
Az a néhány lábnyom nem vész el!

Még megtorpansz gyáván, és házadba bújsz!
Engem villámok hátán visz az út,
Az élet, sorsot húz!

Angyalokkal ébredek, hisz álmom féltve őrizték,
az éjjeli felhőtől!
Tegnap ködben volt az ablakom,
a pára eltakarta még,
de mára szabad a pálya, csak vakít a fény!
Hagyjatok ha indulok, ha holnap újra álmodnék,
a nyár vad kertjéről! Majd ha túl magasra szédülök,
lábam újra földet ér, egy felhőn!

Bár tehetném, bár megtudhatnám,
hány lehet még, hány hely ami vár!
Hogy hol vet partra a sodró ár,
meddig tart fenn a víz, meddig csábít az íz,.
mi ébren tart ha süllyednék!
Hányszor lesz mindig új, hányszor hányfélét súg,
és mi maradna ha elmennék?

Még megtorpansz gyáván, és házadba bújsz!
Engem villámok hátán visz az út,
Az élet, sorsot húz!

Angyalokkal ébredek, hisz álmom féltve őrizték,
az éjjeli felhőtől!
Tegnap ködben volt az ablakom,
a pára eltakarta még,
de mára szabad a pálya, csak vakít a fény!
Hagyjatok ha indulok, ha holnap újra álmodnék,
a nyár vad kertjéről! Majd ha túl magasra szédülök,
lábam újra földet ér, egy felhőn!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

PIM KertLabor: egész nyáron át tartó fesztivál kezdődik a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében

Egész nyáron át tartó fesztivállal tesz kísérletet a Petőfi Irodalmi Múzeum arra, hogy kihozza a múzeumot a szabadba. A PIM KertLabor fesztivál keretében workshopokkal, kertkoncertekkel, összművészeti programokkal, felolvasószínházzal várják a múzeumlátogatókat a PIM Károlyi-kerttel egybenyitott udvarán júniustól egészen szeptemberig.

 



A nyári fesztivál programjai új, izgalmas megközelítéssel nyúlnak a múzeum kiállításaihoz, illetve az irodalomhoz. A MUSE Set programsorozatban olyan experimentális zenei produkciókra számíthatnak a résztvevők, amelyeket a PIM aktuális kiállításai inspiráltak és szoros együttműködésben készülnek a kiállítások kurátoraival és a múzeum rendezvényszervezőivel. 


Elsőként július 11-én Az álom vége? - klímaváltozás Az ember tragédiájában és ma című kiállításhoz kapcsolódva a Bélaműhely közösségi zenélésére kerül sor újrahasznosított tárgyakból készült hangszerekkel. A Tragédia Trendsetting egy egyszeri kísérlet lesz Madách Imre Az ember tragédiája című művével való kapcsolódásra a ritmus és a zene segítségével. Szeptember 12-én pedig a Mulató Aztékokból és a Slow Village-ből ismert Tink lép fel az állandó Petőfi-kiállítás által ihletett produkciójával a PIM kerti színpadán.



 

A legkisebb múzeumlátogató korosztályra is gondolva a MUSE Set Junior során a Mothers Back formáció tart interaktív bábelőadást Doboz utca 1. címmel. A nyár folyamán két alkalommal, július 9-én és augusztus 6-án 10 órától látható előadás elsősorban a 3-6 év közöttieket szólítja meg.



 

A Károlyi-kert zárása után a meditatív, befelé forduló programoké lesz a főszerep: a kertbagoly sorozat keretében tematikus ritmikus, pszichedelikus felolvasásokra várják az érdeklődőket. A Regős Simon rendezésében megvalósuló est egy színész és egy zenész bevonásával hagyja, hogy a zeneiség és az irodalom zsigeri hatása érvényesüljön. Az első alkalom június 13-án lesz, ahol Weöres Sándor szövegein keresztül egy belső utazásra indulhatnak el a résztvevők a fák lombjai és a csillagos ég alatt.



 

Július 6-án Dömötör András felolvasószínházi előadásában a nagy regényíróként ismert Jókainak a szabadságharc után keletkezett novelláit dolgozza fel. Ezek a szövegek nagy népszerűséget hoztak az írónak, vigaszt és útmutatást adtak az olvasóknak. Rövid történeteiben a történelem az események hátterében húzódik meg, előtérbe az egyes emberi sorsok kerülnek, ezáltal novellái fontos szerepet játszottak a kollektív trauma feldolgozásában.

 

A Rejtő szabadon – udvari bolondságok nyári sorozatban három alkalommal kerül terítékre az 1930-as évek népszerű szerzőjének írásművészete. A közismert, bekezdésnyi szállóigévé nemesedett P. Howard-szövegeken túl („Uram, a késemért jöttem!”) Rejtő írói munkásságának kevéssé ismert gondolataival idézik fel jellegzetes humorú szellemét. A nézők július 18-án, augusztus 15-én és szeptember 5-én ízelítőt kaphatnak ponyvaregény-paródiáiból, kisregényeiből és személyes leveleiből. A felvezető kommentárokat és a felolvasást korabeli film- és zenei betétek színesítik (fekete-fehérben), közreműködik Valcz Péter színművész és Thuróczy Gergely irodalmi muzeológus. „Belépés díjtalan! Kilépés bizonytalan!”


A Petőfi Kulturális Ügynökséggel közös Petőfi Színpad X PIM különleges kertkoncertekkel várja az érdeklődőket. Június 5-én 17:00 órakor a Magashegyi Underground duó - Bocskor Bíborka és Toldi Miklós lépnek színpadra. Az énekes és producer multiinstrumentalista párosa a zenekar lassan két évtizedes életművéből szemezget intimebb megszólalásban és bensőséges hangulatban. A nyári koncertekre a belépés ingyenes.

 

Fotók: PIM