Előadó: | Z' Zi Labor |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Janicsák István Berkes Károly Orosz László Győrffy Sándor |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Távol - Keleten szép a szerelem , vár a teaház , teaház ,
Pesti padokon , vár a csomagom , nincsen rokonom , rokonom ,
Pesti tereken vár a szerelem , nincs tudakozó , dakozó ,
Szamuráj övében egy szótárral , keleti úr ,
Lelkesen kezet fog egy hordárral ,
Kezével megszorítja szótárát , keleti úr
Miközben bámulja a nők lábát,
Kelő Nap országából érkeztem , keleti úr ,
Mesélj a pesti nőkről bővebben ,
Szamuráj övében egy szótárral , keleti úr ,
Lelkesen kezet fog egy hordárral ,
Kelet euró , helló Budapest , tenger Balaton , hív , vár ,
Távol keleten , hogyha sok a jen , vár a teaház , szerelem .
Kelet euró , hogyha sok a jen , tenger Balaton , szerelem .
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál