Előadó: | Dalnokok Ligája |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Egyik este 10 előtt,
látjuk ám a pincérnőt.
Sírva lép elém,
rendelést nyújt felém.
Mutasd nekem, hogy mi jön!
Ne állj ott úgy, mint a tök.
Hiszen nincsen oly kaja,
mit e két kéz ne tudna.
De nehéz a Szangriás csirke,
nem is hallottunk ilyenről.
Zorró úr meg éhesen várja,
és ha elszurjuk, ő megöl.
Ez a szakácskönyv kevés,
nincs is ilyen étel és,
most csak tippelek,
hogy ez milyen lehet.
Forró víz a kopaszra,
pedig azszem nincs baja.
Szandriát is öntök még,
egy liter távol elég.
De nehéz a Szangriás csirke,
nem is hallottunk ilyenről.
Zorró úr meg éhesen várja,
és ha elszurjuk, ő megöl.
Visszük már a Szangriás csirkét,
Zorró úr előtt gőzölög.
Belekóstól és rögtön látjuk:
Kardjával suhint maga mögött.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál