Előadó: | Dynamit |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Tibó (Kiss Tibor) Kiss Tibor |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Paprikasó, szó ami szó nekem kedvencem a lecsó.
Egy kis eszem iszom, az a paradicsom,
a jó kedvem áztatom.
Hogyha unom a banánt vagy ha sok a rizsa
olyan messze van Moszkvától Amerika,
ezért jó lesz nekünk a magyar paparika.
Aj-jaj-jaj
Lecsó, lecsó lecsókolbászból főzünk vacsorát,
aztán lecsó, lecsó lecsókoljuk egymásról a ruhát,
ugye már ízlik ez a lecsó,
van benne mindig valami jó,
egy kis dínom-dánom, dili-dáridó!
Aj-jaj-jaj
Lecsó, lecsó lecsókolbászból főzünk vacsorát,
aztán lecsó, lecsó lecsókoljuk egymásról a ruhát,
ugye már ízlik ez a lecsó,
van benne mindig valami jó,
egy kis dínom-dánom, dili-dáridó!
Paprikasó, szó ami szó nekem kedvencem a lecsó.
Egy kis eszem iszom, az a paradicsom,
a jó kedvem áztatom.
Hogyha unom a banánt vagy ha sok a rizsa
olyan messze van Moszkvától Amerika,
ezért jó lesz nekünk a magyar paparika.
Aj-jaj-jaj
Lecsó, lecsó lecsókolbászból főzünk vacsorát,
aztán lecsó, lecsó lecsókoljuk egymásról a ruhát,
ugye már ízlik ez a lecsó,
van benne mindig valami jó,
egy kis dínom-dánom, dili-dáridó!
Aj-jaj-jaj
Lecsó, lecsó lecsókolbászból főzünk vacsorát,
aztán lecsó, lecsó lecsókoljuk egymásról a ruhát,
ugye már ízlik ez a lecsó,
van benne mindig valami jó,
egy kis dínom-dánom, dili-dáridó!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál