Előadó: | Füstifecskék |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Orbán Tamás Csajtay Csaba Romhányi Áron Borvári László Pély Barnabás |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Az én öreg mesterem úgy nevelt:
„-Akkor vagy asztalnál a sztár,
ha szólóhegedű a hangszered
és a séród is sukár!”
Lehet ősz, lehet dús, lehet bongyorkás,
egy a lényeg, a hajragyogás.
Sem a lakk, sem a wax, sem a tyúktojás
nem jó megoldás.
HAJHABBAL RAJOS A PRÍMÁS,
A MŰVÉSZSÉRÓN A ZSELÉ MÁS.
HAJA KÉNYES, FÉNYES, ÚGY BAZSEVÁL,
ILYET BORBÉLY SEM CSINÁL!
HAJHABBAL RAJOS A PRÍMÁS.
BÜSZKÉN NÉZ A SOK ZENÉSZTÁRS!
HAJA KÉNYES, FÉNYES, ÚGY BAZSEVÁL,
ILYET BORBÉLY SEM CSINÁL!
Ha a szólót úgy keni két kezed,
hogy attól megkergül sok lány,
s felváltva gyantázzák a hangszered,
na, fiam, akkor vagy király!
Lehetsz rossz, lehetsz fals, lehetsz félnótás,
egy a lényeg, a hajragyogás.
Sem a lakk, sem a wax, sem a tyúktojás
nem jó megoldás.
HAJHABBAL RAJOS A PRÍMÁS,
A MŰVÉSZSÉRÓN A ZSELÉ MÁS.
HAJA KÉNYES, FÉNYES, ÚGY BAZSEVÁL,
ILYET BORBÉLY SEM CSINÁL!
HAJHABBAL RAJOS A PRÍMÁS.
BÜSZKÉN NÉZ A SOK ZENÉSZTÁRS!
HAJA KÉNYES, FÉNYES, ÚGY BAZSEVÁL,
ILYET BORBÉLY SEM CSINÁL!
Mindegy moll jön vagy dúr,
bátran elszakadhat a húr,
mert a haj úgyis raj marad,
bárhogy hegedülsz!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál