Előadó: | Füstifecskék |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Nagy Ferenc |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
A rotának vége, kidzsalok a gyárbó'
Egy konbájn visz haza a tanyáról.
Az éves haszon sugárul alakul
Megvan a lóvé, meglesz a fux.
A kaja négy platón, hegyekben áll még
Egy évig tele a polc, tele a spájz.
Száz méter párizsi darálva jó
Van benne ürge meg van benne ló.
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
A konyhában, ott lesz a nagy éjjen
Veszek az ecserin egy csomagoló gépet.
Csak folpakkba csomagol a romnyi fóbiából
Mert elege van már az alufóliából.
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
A frigó már telve, kilóg a lóláb
Ereszd el Vili, még odafagy az órád.
A jérce fagyos és van egy mázsa húsz
Veszi majd az osztrák meg a benelux.
A pénzed befolyik itt
De ami befolyik az rögtön kifolyik.
A világos öltönyt fel is öltöm már
Kaszinóba járok, a k*rva anyám.
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Na mégeccer, figyejj', azé'
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Polcon a hurka, polcon a pia és polcon a sonka, tojás
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál