Előadó: | Füstifecskék |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
A keverőt a Jóska kirakta de környékére se megyek én
amíg nem iszok valami italt már elnézhető körülmény
Jön a csapos sietve elébem : csumi haver na mit iszó?
de az üveg már ott a kezébe, hát tudja ő azt nagyon jól
Refrén:
Tötsél ki hármat a kevertből oszt piázok vidáman,
Ácsi nem megyek vakonyi mer itt jobb a program
A kollégák sarokban hevernek, kiütötték magukat rég.
Vakolatot má ők se kevernek, a fanglit is már letették.
Refrén:
Megint csak tötsél ki hármat a kervertből, oszt piázok vidáman,
Ácsi nem megyek vakónyi, mer itt jobb a program.
Haza megyek "na hol az előleg" a kapuban a romnyim vár,
"Ha megint iszó' tudod, hogy megöllek" há' fordulok is vissza már
Refrén:
Hu gyorsan tötsél ki hármata kevertből oszt piázok vidáman,
Ácsi más fog ma vakónyi mer én jó berugtam
Képzeld el amikor kimentem a kocsma elibe
akkor a hülye Lajos máraszkodni akart velem.
Na mondom semmi gond gyere vegyük át a matekot.
Ütöttem balra nagyot a jobb öklibe, szépen véttem a orromal,
utána kérlek szépen bevittem neki egy megrendítő erejű
ütést a bal szemgödrömmel a jobb könyökire,
na ettől megtántorodott mint Tyson érted
kinnyába rugott egy álattit, azt keményen fogtam a tökömmel.
És utána kérlek szépen hanyatt vágtam magam és ájulást szimuláltam.
Hát az vót őneki a mázlija hogy jött a busz fő bírtam pattanyni.ű
Refrén:
Ferike tötsél ki hármata kevertből oszt piázok vidáman,
ácsi szabad-e locsolni habár így berug, habár így berug, habár így berugtam.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál