dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Ideas: In the Surface of the Worldsea

Ideas - In the Surface of the Worldsea

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Ideas
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 19, összesen 1582 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

In the Surface of the Worldsea

I'm waking up, I'm again just on my own,
swinging on the fresh foam by myself,
and looking at the red sunset,
my reflection sneaks to the distance.

The raft tears with me,
I wonder where I will touch land.

I'm passing through the world, while I'm
looking for my mates but people fade away in a flash
I can never get answer to my questions?

The whole world tears with me,
but I feel I touch land right away.

The region is getting colder,
and my body's growing stiff slowing down,
life almost stops,
just my brain rattles on.

Thoughts fly in me
I'm cold, and the loneliness pains
Now black twilight's falling on me
But I trust in taking fire here!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Ingyenes zenei programok a népzenétől a jazzen át a house-ig az egy hét múlva kezdődő MOZ.GO-n

Budapest Bár, Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós, Koszika és megannyi DJ


Egy hét múlva, június 12-én kezdődik és négy napon át tart a MOZ.GO. Közel 100 magyar filmet láthat majd a közönség, de számtalan ingyenes koncertet és zenei programot is kínál a Magyar Mozgókép Fesztivál. Többek között lesz Budapest Bár, Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós és Koszika koncert, valamint a legkülönbözőbb stílusú DJ-k állnak majd a keverőpult mögé. A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében három város, Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi várja majd a filmbarátokat a hazai filmek legnagyobb ünnepén.


Június 12-én 22 órakor a veszprémi FOTONban Dj Elf gondoskodik a jó hangulatról. Eklektikus szettjeiben előkerül a hip-hop, a disco és egyéb elektronikus zenei műfajok is. Lépett már fel Oliver Heldensszel, a Kraak&Smaakkal, a Stereo Mc’s-szel, de Iggy Pop előtt is melegítette már be a terepet.


Június 13-án 21 órakor szintén a FOTONban egy igazi kuriózum várja a nézőket: Sugár Pál és Lázár Lajos 1929-ben készített, erotikus jelenetei miatt sokáig betiltott filmje, a Rabmadár pereg majd, élő zenei kísérettel. A mai napig nagyon modern, izgalmas bűnügyi melodrámában Anna, a női börtön rabja, egyetlen éjszakára elhagyhatja a fogságot, és felkeresi a férfit, aki szerelmük hajnalán bűnbe sodorta, hogy számonkérje a cserbenhagyását. A filmben egy pillanatra feltűnik Szabó Lőrinc költő is. Ugyanott 23 órakor két filmes kötődésű DJ, Sam Starion & El Bublo együtt állnak a lemezek mögé. Sam Starion az elmúlt 15 évben a régi Instant-tól kezdve a Bánki-tó és Sziget Fesztiválon át egészen a soproni Pub Fiction klubbig számos helyen megfordult. El Bublo (Day4Night) pedig olyan nevekkel játszott már együtt, mint Avicii, Julian Jeweil, Joe Maker. Filmes pályafutása miatt 2020-ban állt újra DJ pult mögé. Zenei stílusa a house különböző árnyalatai a deep house-tól kezdve egészen a progresszívabb változatokig.



Sam Starion


Június 14-én 17:30-kor a Koszika-duó ad koncertet a FOTONban. Az ő világuk a magyar, a román és a cigány zenében gyökerezik. Az Erdélyi mesék című koncerten multikulturális hazájuk gazdag zenei szövevényét bátran ötvözik a neo soul, a reggae és a bossa nova műfajával. Aznap este 20.30-kor Nagy Anikó Mária és Lukácsy György. Az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című műfajt teremtő alkotása lesz látható ugyanott. A vetítés után a film betétdalainak énekese, Koszika jazzénekesként ad koncertet. Őt 23 órakor a közismert színész és rendező, DJ Szabó Simon követi.



Szabó Simon


Június 14-én 17 órakor Veszprémben a Filmio Fröccsteraszon az Óváros téren Vecsei H. Miklós Cseh Tamás élettörténetét meséli el Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, a születésétől a haláláig, több mint 20 dal kíséretében. 



Aznap 19 órakor pedig az 55 éves Kaláka lép fel ugyanott. (Aki megnézi a Hangvillában a róluk szóló dokumentumfilm premierjét, kényelmesen átér a koncertre.) Őket követi a színpadon 21:30-kor a Budapest Bár.



Kaláka


Június 15-én 18 órakor a FOTONban Szirtes Edina Mókus ad koncertet, aki saját zenei műfaját „öröm, izgalom, kíváncsiság, határtalanság és szabadságként” határozza meg. Aznap 19 órakor a tejszínhab.zenekart ismerheti meg a közönség. Az öttagú formáció tagjai közül négyen a Színművészeti Intézet hallgatói, Hegedűs D. Géza és ifj. Vidnyánszky Attila tanítványai, míg egyikük a Zeneakadémiára jár. Örök érvényű szövegeket (Arany János, Petőfi Sándor, William Shakespeare, Georg Büchner) a konvenciók megkerülésével, modern hangon szólaltassanak meg. 


Szombaton 21 órakor a 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a Hot Jazz Band A magyar film hőskora címmel ad koncertet, utána pedig 23 órakor DJ titzkrisztián kizárólag vinyl (bakelit) lemezekről játssza a szettjeit. A MOZ.GO-ra filmekből többé-kevésbé ismert dallamokkal készül. Vele párhuzamosan a FOTONban DJ LVL és Infraghandi tart filmes afterparty-t az eklektika jegyében.



Hot Jazz Band

 

A Magyar Mozgókép Fesztivál, a hazai film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. A legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélménnyekkel, közönségtalálkozókkal várja a filmbarátokat Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében június közepén.

 

Fotók: előadói hivatalos fotók