Előadó: | Adagio |
---|---|
Album: | Adagio |
Megjelenés: | 2005 |
Hossz: | Keressük! |
Szövegírók: |
Demjén Ferenc |
Menyhárt János |
|
Kiadó: | SonyBMG |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | feldolgozás [+] |
Hogyha eltűnünk egy perc alatt,
Velünk semmi sem tűnik el
Mindig itt vagyunk egy ég alatt,
Lehet észre sem veszel
Lehet, hogy gyors, ahogy repülünk,
Szemed lassú, s nem fog fel,
De a gyermeked már észrevett
Bámul tág szemmel ránk
Mert ő nemrég s tisztán született
Nem érti, miért nem látható,
Aki szabadnak érkezett.
Láthatsz, hogyha tengert úszunk át,
Felhőkről lábat lógatunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai,
Szökünk a sötétség elől,
Falakon átrohanunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai.
Néha lelkeden nyiss egy ablakot,
Mert csak Így érhetsz utol,
Arra nézz, hová vágyad hív,
Mert mi ott leszünk valahol
Láthatsz, hogyha tengert úszunk át,
Felhőkről lábat lógatunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai,
Szökünk a sötétség elől,
Falakon átrohanunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai
Láthatsz, hogyha tengert úszunk át,
Felhőkről lábat lógatunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai,
Szökünk a sötétség elől,
Falakon átrohanunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai
Nem tudjuk, még mi hajt,
A boldogság vagy a keserűség,
Az egyik biztos hív, a másik biztos,
Hogy eltaszít rég ezért menni, kell,
Addig, míg Így van
Azt sem tudjuk még,
Hogy meddig tart ez az utazás
Meddig száll velünk,
A cél felé ez a vitorlás,
Addig is menni kell
Azt hiszem, hosszú az út.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál