dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Tribe: Szansájnheppi

Tribe - Szansájnheppi

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Tribe
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 5819 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Szansájnheppi

előszó:
Sunshine happy, mega disco
Kezdjük a mókát, újra itt vagyunk Dabason.
Bemutatkozik az egyéniség.

első versszak:
Jaj ez finom, jó helyen lakom.
Indul a banzáj minden szombaton
A programok széles skáláját nézem,
itt minden az enyém, ha van elég pénzem.
Benyitok a pubba ismerős fejek,
ezt látom naponta, jobb ha már megyek.
A városom tuti már vagy tízezer lakos,
a DJ melegít az agymosás alapos.
Minden héten, ugyanaz a móka,
hogy boldogok vagyunk, a látszat csalóka.
Sarokba róka, hímnemű a csávó,
tizennégy évesen áll már a dákó.
Hát irány a disco, San Francisco,
a feeling-et nyomja a sok kicsi disznó.
Apádtól kérd el a verdát mára,
hajnalban kend fel az első fára.
Bent a klubban meg egy ötvenes fószer,
tekeri a CD-t, nyomja a Scooter-t.
94-es hangzás a toppon.
Idén már lehet, hogy jön majd a Bon-Bon.
Nem baj, a lényeg a joint meg a por,
aztán már mindegy, hogy hol alszol,
és ez így megy, hétről-hétre a placcon.
Sunshine, DJ, happy, meg az asszony.

refrén:
Sunshine, DJ, Tibi csoki, happy
A jókedvű tömeg, a habokat szeli.
Lefedi a kamatot, a mobil a kézben.
A műköröm tarol a szolárium készen.

Sunshine, DJ, Tibi csoki, happy
A jókedvű tömeg, a habokat szeli.
Lefedi a kamatot, a mobil a kézben.
A műköröm tarol a szolárium készen.

második versszak:
Én jó helyen lakom, itt hetente lagzi.
Odabent a pubban nyomja a Lajcsi.
Ha nem fekszik a disco, gyere be és táncolj.
Hosszú fekete haj, na meg a mámor.
Sátor az nem kell, itt van egy jó hely.
Igényes helyeken elfér a sok jó fej.
Foglalj asztalt kedden, hogy ne félj.
Pénteken tied, de attól te ne félj.
Hogy elmarad a buli, meglesz az nyugi.
Nyomják a vendéglátót az tuti.
Összejön a város, krémje meg a habja,
hogy intelligenciáját lerakja.
Kapa a szájban, paták a lábon,
mérvadó emberek a láthatáron.
Hé! Én már látom, hogy mi lesz a duma.
Kinek van jobb nője, milyen ez a ruha.
Letört a körmöm Józsi most mi lesz?
Tudod, mit táncoljunk egyet és fizetsz.
Aztán majd vihetsz, a Honda-n egy kanyart.
Lehet, hogy leszoplak közben,
de ne nyald a seggem.
Független nő vagyok édes.
Szép és buta, de a hírnevem kétes.
Rétes a számban, szombaton a bálban,
felhőtlen jó kedvel rohanunk a nyárba.

refrén:
Sunshine, DJ, Tibi csoki, happy
A jókedvű tömeg, a habokat szeli.
Lefedi a kamatot, a mobil a kézben.
A műköröm tarol a szolárium készen.

Sunshine, DJ, Tibi csoki, happy
A jókedvű tömeg, a habokat szeli.
Lefedi a kamatot, a mobil a kézben.
A műköröm tarol a szolárium készen.

a szolárium készen
a szolárium készen
a szolárium készen
a szolárium készen

harmadik versszak:
Kezdődik a rally, a strandlabda party.
A lányok is bikiniben jönnek kavarni.
Keverni a koktélt, és nyalni a bambit.
Nem vagyunk kurvák, de megmutatunk annyit,
hogy álljon a farkad, és csorogjon a nyálad.
Percek alatt ürítjük a pénztárcádat.
Azt már mindenki tudja, hogy, hogy megy a móka.
Bacardi Cola bent a mulatóban.
Szóba sem jöhetsz, ha nem vagy a krémben.
Megrajzolt figura egy képregényben.
Ahol minden szép és minden jó.
Az összes történet alakítható,
hogy a végén happy end legyen itt a zárás,
de nem tetszik nekem ez a mondva csinálás.
Hálás vagyok, hogy élnek de kérlek,
engedj már tekerni, hagyj békén végleg.

refrén:
Sunshine, DJ, Tibi csoki, happy
A jókedvű tömeg, a habokat szeli.
Lefedi a kamatot, a mobil a kézben.
A műköröm tarol a szolárium készen.

Sunshine, DJ, Tibi csoki, happy
A jókedvű tömeg, a habokat szeli.
Lefedi a kamatot, a mobil a kézben.
A műköröm tarol a szolárium készen.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál