dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
193. Cella: RnR Swindle

193. Cella - RnR Swindle

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: 193. Cella
Album: Keressük!
Szövegírók: Megyeri Ferenc
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 15, összesen 2962 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

RnR Swindle

Most elmesélem hogy kezdődött a legnagyobb átbaszás
Egy egyszerű kis történet, egy trükk és semmi más
A 70-es évek Angliája nem volt a mennyország
Se munka, se pénz, csak a királynő és a fasiszta kormány

Johnny egész nap csavargott, mert nem volt melója
Unta a rohadt életét

A helyzet szar volt, ezt tudta jól, de mégsem adta fel
Csak néhány hangszer, sok pia, és egy jó kis banda kell
Ha beindulnak felforgatják egész Britanniát
Majd eljátssza az anti hőst, a narkós utcai banditát

Johnny egész nap csavargott, mert nem volt melója
Unta a rohadt életét
Egyszer aztán részegen egy lemezboltba tévedt
Ahol megtalálta végre az emberét

McLarennek hívták őt, a régi botránykirályt
Kezébe vette az irányítást és hírük messze szállt
Bedobott mindent dőlt a pénz és a markukba nevettek
Sikerült a nagy átverés, a rajongók mindent bevettek

Johnny Rotten csak énekelt és megváltozott minden
A szupersztárok világa összedőlt

R'n'R Swindle...

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

A Mátra Hangja: jön a Fekete Zaj Fesztivál

A Mátra domborzati formái hanghullámokká alakítva

Ahogyan biztosan nem hallottad még a Mátrát

 

A Fekete Zaj Fesztivál megrendezésének 15. évfordulója alkalmából az eseménynek otthont adó Mátra domborzati formáit hanghullámokká alakította, amelyek segítségével most bárki megszólaltathatja a hegység hangját.

 

A 2024. augusztus 15. és 19. között Mátra Sástón megrendezésre kerülő, idén 15 éves Fekete Zaj neve az elmúlt másfél évtizedben egybeforrt a Mátrával. Magyarország legnagyobb hegysége nemcsak az esemény helyszínét, Sástót adja, hanem a gyönyörű természeti környezetet is, amely izgalmas kontrasztot alkot a fesztivál konvenciókkal szembemenő zenei programjaival.

 

De vajon milyen hang lehet a valóságban a fesztivál nevét adó fekete zaj? A Magyarországon idén először fellépő brit legenda, a The Jesus and Mary Chain shoegaze gitárzenéje? A Whispering Sons post-punkja, az Unto Others gothic metálja? A Clan of Xymox vagy az ULTRA SUNN dark wave-je? Darkrock, blackmetal, drone-ambient, industrial, sadcore, techno? Ezek mindegyike!

 

A Mátra kísérleti hangja

 

Hallgasd meg miként szólhat a természet igazi hangja, ha elektromos jellé alakítjuk át a domborzatot! A svéd Kilohearts cég díjnyertes moduláris szoftver- szintetizátorával, a Phase Planttel Magyarország legnagyobb hegységének domborzati textúráját zenei hullámformává konvertálva megalkottuk a valódi Fekete Zaj hangot. A hivatalos együttműködés során létrejött 20 darab egyedi patchet tartalmazó Black Noise hangkészlet most ingyenesen elérhető, így bárki szabadon felhasználhatja, és megszólaltathatja zenéjében a Mátra kísérleti hangját az egész világon. A gyűjtemény – melynek hangjai olyan fantázianevet kaptak, mint „Recsk mély kőfejtője”,

„Szélfúvás Galyatető felett” vagy „Termikus kitörés Parádfürdőn” – eredeti természeti terepfelvételeket is tartalmaz különböző mátrai helyszínekről.

 

A valódi fekete zajt az is megszólaltathatja, aki nem rendelkezik szintetizátorral. Elég csak felkeresni a The Sound Of Matra oldalt, ahol a Mapscillator menüpontban a számítógép billentyűivel is lejátszhatjuk a domborzat ihlette hanghullámokat, meghallgathatja, milyen a Fekete Zaj értelmezésében a Kékes 1014 méteres magasága vagy a Mátrai Hőerőmű hangja.


KIPRÓBÁLOM




A kollaboráció azonban itt nem ér véget. A következő hetekben folyamatosan érkeznek majd, és kerülnek ki fesztivál közösségi média felületeire a 15 éves Fekete Zaj idei fellépőitől azok a zenei alkotások, amelyek a frissen publikált Black Noise hangkészletet felhasználva szólaltatják meg az ország páratlan szépségű tájának hangját világszerte. Sőt, most bárki megmutathatja a Zaj rajongóinak, hogy saját felfogásában hogyan szólal meg a Fekete Zaj. A fesztivál várja a zenekedvelők és kísérletező kedvű alkotók a letöltött patch-ekből készült hanganyagait a https://www.feketezaj.hu/palyazatok/ oldalon. A fesztivál szervezői által kiválasztott track rákerül a hivatalos The Sound Of Matra playlistre, alkotója pedig egy idei Fekete Zaj bérlettel lesz gazdagabb.


PÁLYÁZAT


The Sound Of Mátra weboldal: https://www.feketezaj.hu/thesoundofmatra

A Fekete Zaj weboldala: https://www.feketezaj.hu/

Instagram: https://www.instagram.com/feketezaj/

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1110442960341972

 

Fekete Zaj


Közösség, szubkultúra, természet – hazánk egyik legkülönlegesebb fesztiválja a Mátra hegycsúcsának árnyékában gyűjti évről évre a legfurcsább és legkülönlegesebb produkciókat. Az idén 15 éves Fekete Zaj a független zene, a közösség, a sokszínűség és a természet felfedezésének ünnepe, átjárás az ismerős és az ismeretlen között, műfaji határokat bátran feszegetve – nosztalgikus hangok és friss hangzások férnek meg békésen az erdő mélyén. 

 


Fotó: Fekete Zaj Fesztivál