Előadó: | Venus |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Kámán Andrea |
Németh István |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | pop rock |
Címkék: | Keressük! |
Kelek a Nappal, kimászok az ágyamból
És csak bambulok magam elé
A tükörből valaki éppen hozzám szól
És én kérdően nézek felé:
"Minden nap élj, hisz' olyan rövid a létünk
S az életvonat nem vár rád!"
Kattogva elszalad, és én leshetem majd
Mit hagytam magam után...
...de addig még dúdolom e dalt...
Lógatom a lábamat
A nap süt, a tennivaló várhat még
Süttetem a hátamat
Az életem mától csak az enyém
Nekem mindent megér!
Egy újabb reggel kel velem, a gyűrött arcom
Még a tükör sem viseli el
Új nap vár, s egy angyal a vállamon ülve
Azt súgja: "Tettekre fel!"
Teszem a dolgom, hogy este, ha fáradtan majd
A párnára hajtom fejem
Éreznem kell, hogy ma sem hiába éltem
És holnaptól csak ezt teszem
...de addig még dúdolom e dalt...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál