Előadó: | Zanzibar |
---|---|
Album: | Mindent Lehet Mindent Szabad |
Megjelenés: | 2015 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
Steklács Miklós |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Zanzibar Music |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Azt hittem a máshol messzebb van,
ahol majd jól érzem magam,
nem látja senki e föld darabkát.
Ha a világ végén lehetnék,
semmi mást nem szeretnék
csak, hogy visszajussak hozzád.
Valamit még el kell ma mondanom.
Remélem, figyelsz rám!
Összegyűrt papír az asztalon,
az utolsó szó jogán.
Refrén:
Volt már jobb és volt már rosszabb,
egy éjszakánál semmi sem hosszabb
Ha nem vagy itt,
mégis jó nekem.
Bámulok a hideg csendben,
lassan az eszemet vesztem.
Ha nem vagy itt,
mégis jó nekem.
Álmomban egy kertben láttalak,
röhejesnek tűnő nagy szavak,
mindegy, rég nem ez már a lényeg.
Tudom, hogy bárhol lehetnék,
semmi mást nem szeretnék,
csak újra megtalálni téged.
Valamit még el kell ma mondanom.
Remélem, figyelsz rám!
Összegyűrt papír az asztalon,
az utolsó szó jogán.
Refrén:
Volt már jobb és volt már rosszabb,
egy éjszakánál semmi sem hosszabb
Ha nem vagy itt,
mégis jó nekem.
Bámulok a hideg csendben,
lassan az eszemet vesztem.
Ha nem vagy itt,
mégis jó nekem.
Mégis jó nekem.
Mégis jó nekem.
Mégis jó nekem.
Mégis jó nekem.
Mégis jó nekem.
Mégis, mégis jó nekem.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál