dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
A Srácok: A Srácok szarok

A Srácok - A Srácok szarok

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: A Srácok
Album: Keressük!
Szövegírók: Rich
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 3, összesen 8980 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A Srácok szarok

Rém Srác:
Megvan mindenem, mégsem vagyok elégedett.
Aki azt mondta, boldog vagyok, nagyot tévedett.
Valami más életet nézhetett, nem az enyémet.
Az anyagcserém helyett megoldom az élet-cserémet.
Tudom, vár az enyészet, hagyom az egészet.
Szaporán veszek levegőt: ki-, és belégzek.
Lehet, hogy kevés lesz, pedig kapkodok fejvesztve.
Alul vagyok fejlesztve, csak bolyongok elveszve.
Nem ez volt tervezve, hanem valami sokkal másabb.
Vége az áltatásnak. Mondd meg, mi másra vágyjak?!
Van fedél a fejem felett, van mindig, mit ennem,
Van egy nagy szerelmem, de nyugtalan a lelkem.
Magam sem értem, miért állok az egész világgal perben.
A manipulációval áll szemben minden sejtem és szervem.
Az erőm az elmém. A templomom a testem.
Mint Pablo Picasso, a jövőmet vésszeltelinek festem.
Néha felkelni sincs erőm, néha még gondolkodni is fáj.
Az emberek egy, a normától elkóborolt nyáj.
De mivel ők vannak többen, így én tűnök annak.
Én vagyok kitéve életveszélyes hevének a Napnak.
Én vagyok az igaz, a hű, a jó, a jámbor.
És ők szívják ki állandóan az oxigént a számból.
Hát csoda, hogy dühös leszek, hogy van, mikor tudnék gyilkolni?
Félnek, hisz látszódik rajtam. Nem tudom titkolni.

Zsír Srác:
Rájöttem, szar vagyok, egy negatív elem.
Szerintem, még sörözni sem lenne kedved velem.
Rossz a felfogásom, a gondolkodásom.
Biztos, romlott az egész belső felem.
Nincs bennem emberek iránti eredendő félelmem.
Nem értem, miért kell nekem nyáron is telelnem.
A tetteimért minden hülyének felelnem.
Szar az egész világ, szar vagyok én is.
Olyan, mint az igazi: lágy is, kemény is.
Még rajtam végigfut az érzelmek és gondolatok egész skálája,
Addig a világ ugyanazt a 2 sort skandálja.
A papírt szídja, de azért használja.
Majmokat nevelnek, rajtuk nevetnek,
Kalodába veretnek, magukból kivetnek.
Szarnak, szart hagynak; ha elkapnak, bevarrnak.
Minden hitetlent elhagynak, minden ártatlant vallatnak.
Elegem van belőled, te híg, büdös trágya.
Te utolsó féreg, az emberek vágya.

Nyugodt Srác:
Rájöttem, szar vagyok, szar, amit csinálok,
Sokszor légüres tér, amibe kiáltok. De mit vártok?
Hogy a társadalom szerves tagjaként éljek?
Hát, az vagyok, van péniszem, megmutatom, ha kéred.
Ha ez nem elég, BASSZÁTOK MEG, ez a véleményem,
És belemondom a pofádba, fröcsögő nyállal, keményen.
Tiszta szívvel állok elétek, így fordulok felétek,
Míg ti megaláztok, lenéztek, s oda a szép remények.
A kudarc a párnám, köröttem ármány, becstelen élet vár rám,
Fölöttem varjú kárál, köpőlégy érzi a szagom és rámszáll.
De a Nyugodt Srác megcsinálja, Ő lesz a szarok Messiása,
Az utolsó remény, és ismét lágy, nem kemény,
Lenyugszik, de nem szerény, és visszatér belém, az Élet,
Még nem láttam ilyen gyönyörű szépet, ilyen tükörképet,
Ami ötletekkel teli, s dühében nem a falat veri,
És meri vállalni, hogy mivé lett és hova jutott,
S hogy eddig mást sem tudott, mint szar-létén sírni,
De már nem kell többé bújkálni, és nem lesz miért pírni.

Beteg Srác:
Lusta vagyok, tróger és trehány,
Ha valaki megnézi a szobámat, a közepére behány,
Keveset mozgok, csak a WC-re járok,
Szarok egy keveset, rágyújtok és várok,
Míg a szag olyan erőssé válik,
Hogy a WC faláról a vakolat málik.
Hát ez vagyok Én, az emberiség szégyene,
Aki bár undorító, hisz életének egyetlen lényege,
A légzés folytonosságának fenntartása,
A sör tisztelete és rendszeres fogyasztása,
S a megszáradt takony külszíni fejtése,
Én vagyok a teremtés koronája, az emberiség sertése.
A púp a hátadon, a legaljasabb rágalom,
Gusztustalan féreg vagyok, de ezt boldogan vállalom.
S nem is megyek sehova, hisz nem ettem én meszet,
Mert én tudom a titkot:
Minden út Rómába vezet.
Én viszont nem beszélni idegen nyelveket,
Különben is itt születtem és ez lesz a föld,
Ami eltemet.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál