Előadó: | Macskák /musical/ |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Romhányi József T. S. Eliot |
Andrew Lloyd Webber |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Musical |
Címkék: | feldolgozás [+] |
Karmincák, lesz ma görbe éj
Karmincán gyűl a falka már
Karmincán nő a Holdkaréj
Karmincán áll majd a tarka bál
Karminca kormos, vagy fehér
Karminca-macska karcsú ám
Dalkincsünk szép és nem csekély
Nem nyafka nyávogás csupán!
Karminca kuncog huncutul
Szénszeme mint a mécses ég
Cifráz a trilla, nem csitul
Ha Holdnak zengi énekét
Karminca-macska lassan nő
Karminca-macskák nem nagyok
Gömbölyded formánk megnyerő
Táncunk a „dzsik” és friss gavott
Karminca-hold még fel se tűnt
Kinyaljuk magunk a bálra
Megmosva szépen fültövünk
Ujjig a négy lábunk szára
Kormos vagy fehér, mind jóbarát
Karminca-termet nem sudár
Úgy hajlunk, mint a rongybabák
Szemünkben ragyog a holdsugár
Pihenünk csendesen délelőtt
De napunk még estig is így telik
Mert így ad csak Terpsichoré erőt
Hogy táncoljunk vidoran reggelig
Karminca kormos, vagy fehér
És amint mondtuk, nem sudár
Mikor a zord szél nem henyél
Bakugrást játszunk házunknál
Ha bágyasztón perzsel fenn a nap
Enyhet az árnyas lomb kínál
Karminca-erőnk így megmarad
Ha táncolni hív egy Karminca-pár
Karmincák, lesz ma görbe éj
Karmincán gyűl a falka már
Karmincán nő a Holdkaréj
Karmincán áll majd a tarka bál
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál