Előadó: | Torres Dániel |
---|---|
Album: | revolutio |
Megjelenés: | 2007 |
Hossz: | 3:22 |
Szövegírók: |
Závodi Gábor |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Sony BMG |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
egy éjjel
ezer évvel
azután, hogy eltűnt az ember
a nyomot keresem, mit itt hagytál
hideg, éles,
hegye véres,
nem tudtam elképzelni, mire kell ez a tárgy
már értem, te tényleg gyilkoltál
magadat s mindent, mit eltaláltál
ref.
nem múltunk el
porból lett hamu az ember
minek ide a tél, már nem kell
zölden a táj
még nem múltunk el
de a sírunkat ássuk éppen
eltűnünk, mint hamu a szélben
hát minek a világ
mit láttál, mire vágytál?
milyen ízű a bor, amit ittál?
mondd, milyen volt a nyár
mikor még napoztál?
csak egyszer
meséld el
milyen színű a tiszta tenger
és milyen a világ,
amit csak képről láthatok már?
köszönöm ember, hogy a földön jártál.
ref.
így múltunk el
porból lett hamu az ember
minek ide a tél, már nem kell
zölden a táj
még nem múltunk el
de a sírunkat ássuk éppen
eltűnünk, mint hamu a szélben
hát minek a világ
ne hidd, hogy egy emberen nem múlik semmi
ki másra mutat, becsapja önmagát
ez csak egy görbe tükör,
s benne halt meg a holnapután
kösznöm ember
ref.
nem múltunk el
porból lett hamu az ember
minek ide a tél, már nem kell
zölden a táj
még nem múltunk el
de a sírunkat ássuk éppen
eltűnünk, mint hamu a szélben
minek a világ
így múltunk el
porból lett hamu az ember
minek ide a tél, már nem kell
zölden a táj
még nem múltunk el
de a sírunkat ássuk éppen
eltűnünk, mint hamu a szélben
hát minek a világ
köszönöm ember
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál