dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Torres Dániel: 8 ütem

Torres Dániel - 8 ütem

off off off off off
Rock - A legjobbaktól
Előadó: Torres Dániel
Album: Rock - A legjobbaktól
Megjelenés: 2006
Hossz: 0:00
Szövegírók: Süveg Mátyás
Zeneszerzők: Süveg Mátyás
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 25, összesen 20483 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

8 ütem

Olcsó a szó itt lenn a téren,
(s) mennyi mézes korong véletlen!
Remélem, kincs lesz, hogyha érzem,
(én), nézzétek, ezt vettem!
Némán ordított szó - Mérgedben hallottad már.
Véredben izzott és zengett ott hátul a folyónál.

(Refrén):
Hé, hé! Én az ember, és a fegyver, így az állat!
Hé, hé! Itt van a helyed, ez a 48-as járat!
Hé, hé! Nehogy egyet, miért csak egyet, álmodj százat!
Hé, hé! (Te csak) folytasd tovább a 101-től,
S ha kiesik a pisztoly a kezemből
Már csak 8 ütem marad az életből.

Milliárdnyi szó egy ágon
Úgy hömpölyög, mint egy hadsereg.
Megvallom, harcra vágyom,
Tarts velem, hisz pont nem ellened!
Látom, hogy érted, de végre egyszer
Lépj a földre fel!
Nem kell a véred, itt nem halnod,
Csak élned kell!

Refrén

Miért csak egyet, álmodj százat!
Miért csak egyet, álmodj százat!
Miért csak egyet, álmodj százat!
Nehogy egyet, álmodj százat!
Ha kiesik a pisztoly a kezemből,
ne fuss el, ne kezdd elölről!
S ha kiesik a pisztoly a kezemből,
csak folytasd tovább a 101-től,
Folytasd tovább a 101-től,
már csak 8 ütem marad az életből.

Refrén

Ha kiesik a pisztoly a kezemből,
már csak 8 ütem marad az életből!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja a látogatókat ebben az évben is Tállyára, hogy együtt köszöntsék az őszt.


A fellépők között szerepel az Analog Balaton, az Anna and The Barbies, az Aurevoir., a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif, önálló esttel érkezik Pokorny Lia és Szinetár Dóra, de fellép a Miskolci Szimfonikus Zenekar is.




A Kerekdomb Fesztivál minden évben színes programkavalkáddal csábítja a fesztiválozókat a Tokaji borvidék ékszerdobozába, Tállyára. A koncerteknek, irodalmi beszélgetéseknek és bemutatóknak, színházi előadásoknak, kreatív programoknak Tállya szőlőskertjei és pincészetei adnak otthont, de izgalmas túrák keretében a Tokaji borvidék mesés dűlői is felfedezhetők - és természetesen megkóstolhatók.




A fesztiválra tavaly 6500-an látogattak el és idén is érdemes lesz az őszt itt indítani. A Vincellér Színpadon játszik majd az Anna and The Barbies, az Aurevoir, a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif is, de vasárnap itt láthatjuk majd a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös előadását is, Goldoni darabját, a Mirandolinát. A Szűcs Pincészet kertjében olyan zenekarok lépnek majd fel, mint a szlovák Dis Is Markéta, a Cimbali Trio, A Flirt, Noira, a New Fossils, a Mörk, Beck Zoli és a Fejnélküli Lovas, de borvásár is lesz az udvarban és kézműves foglalkozásokkal is várják majd délelőttönként a gyerekeket. A Bagolyvár idén új helyszínként csatlakozik a fesztiválhoz. Itt hallhatjuk majd többek közt az egy5egy, Buzás Bence, Juhász Zoli, A Csajod és a Sellah Vie dalait, valamint Kollár-Klenecz László Vad című zenés irodalmi estjét is. A Palota Borházban ezúttal is a legfrissebb előadók szólnak majd az árnyas szőlőlugasok alatt: az Analog Balaton, Ajsa Luna, Labek&Chrobak, Lenkke_, Cserihanna, Szlimmy, Mehringer és Co Lee is itt lép fel, utóbbi dj settel érkezik. A Nyerges Udvarban Palágyi Ildikó, Géem, Bodor Áron (Esti Kornél), Gorg és Benzol és Saya Noé zenélnek, a Herself pedig akusztik koncerttel érkezik. A #Lindengarden – Gasztro Porta öreg hársai alatt többek közt Kemény Zsófi költő, író, slammer és rapper lesz a vendég, de táncra perdülhetünk a Rézeleje Kvarttet népzenei koncertjére is.




A Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel és Étterem többféle programmal is készül. Itt lesz a Művésztelep Galéria megnyitója, amely a Közép-Kelet Európai Művésztelep folytatásaként született Művésztelep alkotásait mutatja be már elismert és feltörekvő hazai, illetve külföldi alkotók műveiből. Ahogy már megszokhattuk, ez a helyszín lesz az otthona a meghitt, irodalmi előadásoknak és beszélgetéseknek is. Náray Erika és Nyáry Krisztián Borítékolható szerelem című zenés irodalmi estjével érkezik, Szirtes Edina Mókustól és Gryllus Dánieltől a Pál apostol – dalok Pál levelei szerint című előadást hallhatjuk majd, Vecsei H. Miklós Balla Gergellyel Mondjad, Atikám! című József-Attila estjével készül, Kollár-Klemencz Lászlótól pedig Juhász Annával és Háy Jánossal a Sanctum című zenés előadást hallhatjuk majd. Innen indulnak mindennap a Tállyát bemutató történelmi séták is.




A tállyai evangélikus templom ezúttal is komolyzenei koncertek otthona lesz: itt hallhatjuk a theFluetwins koncertjét, a Musicalek hangján című zenés verseket és klasszikus musicaleket megszólaltató előadást Enyingi Zsófia és Ondrik János előadásában, Rohmann Ditta és Szirtes Edina Mókus Duo VoCellino koncertjét, valamint itt lép fel a Miskolci Szimfonikus Zenekar is, ezúttal a Mozartissimóval.

A Közösségi Ház ezúttal is színházzá változik a fesztivál ideje alatt, ahol Pokorny Lia A majdnem tökéletes boldogság receptje című önálló estjét láthatjuk, Szinetár Dóra Egy életem című életrajzi stand up estjét, Cserne-Szabó András A pacal ideje című darabját, a Sanyi, Én és a gyerekek A kerek kő című előadással érkeznek, az Art-Színtér pedig Agnieszka Osiecka Ő meg Ő című darabját adja elő.


A Mailloth-kastély a legkisebbeket ringató foglalkozásokkal várja, míg a nagyobbacska gyerekeknek Bárth János Csirimojó gyerekdalai, a Majorka Színház Pártás királylány című mesedarabja, a Zenebatyu Élményprogram, valamint Varró Dániel és Molnár György zenés-irodalmi műsora szólnak majd. A kastély ad otthont ezúttal is a Malter Vándor Filmfesztivál versenyfilmjeinek pénteken, míg szombaton és vasárnap az NFI jóvoltából a Macskafogót, a Hyppolit, a lakájt és a Vukot nézhetjük meg itt.


A legkisebbeknek szól a Somszög Birtok kalandozó komédiuma, valamint az Alkotóház is, ahol a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületétől tanulhatunk a különféle mesterségekről, mint az úrihímzés vagy a mézeskalács ütőfa faragás, de játszóház és különféle kreatív programok is várják a kicsiket és nagyokat.


Természetesen Tállyán mindent megfűszerez a bor, így megismerhetjük a fesztiválon a helyi pincészetek történetét, megnézhetjük, hol szüretelik a poharunkba kerülő borhoz a szőlőt, változatos dűlőtúrákon és különféle, tematikus borkóstolókon is részt vehetünk. A borútlevéllel idén 21 borászat borait és egy pálinkafőzde pálinkáját lehet majd megkóstolni. A Tájoló Tradíció és Innovatív Alapítvány például a tállyai zsidóság és borászat témával indít helytörténeti sétát, Winkler Nóra a Somszög Pincészetbe szervez kóstolót, ahol a borokon keresztül a képzőművészethez kapcsolódhatunk, a Szóló Udvarban a natúrborokat ismerhetjük meg jobban, a Rózsa Pincészetben pedig ezúttal is lesz jótékonysági borkóstoló, ahol a Rett-szindrómában élő kislányoknak gyűjt a Mosolybor – azaz a Tokaji Borvidékhez aktívan kötődő nők – közössége által.

Tállya környezete is festménybe illő, dűlőivel és sokat megélt, történelmi épületeivel, így aki edzőcipőbe bújva felfedezné a környéket is, annak szólnak az Aggteleki Nemzeti Park túrái, a Kerekdombi Kerekezés, de evezős túrák is indulnak a Bodrogra és idén újdonságként a tállyai Kopasz-hegyi kőbányát is meg lehet látogatni a Colas Északkő bányalátogatás során. Aki pedig csak úgy falja a kilométereket, ezúttal is benevezhet a vasárnapi futóversenyre, ahol 5, 10 és 15 km-es távokon lehet indulni, de lesz családi futás és Ludas Matyi gyerekfutam is.


Az északkelet-magyarországi régió összművészeti fesztiválja tökéletes lezárása a nyári kavalkádnak és indítása az ősznek, találkozzunk Tállyán szeptember 13. és 15. között. A 9. Kerekdomb Fesztivál teljes programja már elérhető a www.kerekdombfeszt.hu oldalon.

 


Fotók: Kerekdomb Fesztivál