Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Hepi Hupileum |
Megjelenés: | 2002 |
Hossz: | 4:10 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás Nagy Dávid Romhányi Áron Szabó Ágnes Pély Barnabás |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | EMI |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Törpi oviban hullajó.
Sok éhes pocaknak jó hír az ennivaló,
Erre vár a sokezer kis manó.
A kályhán rotyog a Törpebéd,
Hozzá perecek sülnek, csak legyen elég.
Hami vár, hogy ízlik-e főztje tán.
Szord, csak a sót! Üvölt a sok kis sütifaló.
Mert, ha éhes a Törp, előkét bátrabban ölt.
A Törpi oviban jó!
Refrén: 2x
Ide nekünk perecet még!
Szól a Törp ovi-bázis.
Hami jól süsd át! Nekünk csak ez számít.
Perecet még! Aki éhes,
Kérje ezt a Törpös
Szörpös ízt!
Ha kérsz még repetát, légy merész!
Csak szólj, és Hami majd mindent elintéz.
Te várni fogsz sorodra kis manó.
Négyre üres a Törp ebéd,
De nem baj, viszik a sok kis kék legényt
Haza már, s otthon a szörpi vár.
Szord, csak a sót! Üvölt a sok kis sütifaló.
Mert, ha éhes a Törp, előkét bátrabban ölt.
A Törpi oviban jó!
Refrén: 2x
Ide nekünk perecet még!
Szól a Törp ovi-bázis.
Hami jól süsd át! Nekünk csak ez számít.
Perecet még! Aki éhes,
Kérje ezt a Törpös
Szörpös ízt!
Aki éhes, sütikémből egyen!
Aki bátor, a Boszinak is vigyen!
Aki krémest akar, az most vegyen!
Aki álmos, feje párnán pihen.
Aki éber, szeme éles legyen!
Aki fázós, a takarót kérje el!
Aki éhes, perecet venne el.
Tegye bátran, az oviban így lehet.
Ide nekünk perecet még!
Szól a Törp ovi-bázis.
Hami jól süsd át! Nekünk csak ez számít.
Perecet még! Aki éhes,
Kérje ezt a Törpös
Szörpös ízt! (4x)
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál