Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Örökzöldek Hupikékben |
Megjelenés: | 2001 |
Hossz: | 3:15 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | EMI |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Tizenhat, kis cserepes edénybe
Haminak a postás meghozta ma végre
Amit úgy vár, a Törpepálmát, ó-óó...
Be is fért a télikertbe szépen,
De tél, a sár, a dér, a fagy nem fog ki a növényen.
A melegágyban, éri őt a kvarc.
Ha megért, a Törpdatolya végre,
Hami főz, finomság készül ebédre.
A mai desszert: Datolyásfelfújt.
Ref.
Amikor barna a datolya,
Mártsd bele csokiba!
Egy jénai edényben
Forgasd meg zselében!
Óó, ha barna a datolya,
Rakd a tejet oda.
Főzd bele a rizsát,
És kezdjük a lakomát.
Ilyen nap csak egyszer van egy évben,
Hogy a sok kis Törpt datolyát talál a zselében.
Hami tálján, lakomáján, ó-óó...
De hamar elfogy Hami étke.
Bekapod, egy Törpkanál és vége.
Egy újabb évig búsan várhatod.
Ref.
Mikor lesz barna a datolya
Hogy mártsd bele csokiba?!
Egy jénai edényben
Forgasd meg zselében!
Óó, ha barna a datolya,
Rakd a tejet oda.
Főzd bele a rizsát,
Hami ez jobb mint egy Csokifánk!
Barna a datolya, barna a datolya.
Úúú... Barna a datolya, mártsd bele a csokiba!
Ba-ba-barna, Ba-ba-barna a datolya, barna a datolya.
Szóóó-ó-óóó-ó-ó
Barna a datolya, mártsd bele a csokiba!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál