Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Buli van Aprajafalván |
Megjelenés: | 1996 |
Hossz: | 4:00 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás Corbett Barrie Kevin L Culliford Thierry Walter Germain Culliford Veronique Pierrette Erkelens Frans J |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Senki sem tud semmit a papámról,
És sose látták még a jó anyám,
Egy galagonya földön találtak
Aprajafalva mellett egy törptanyán,
A szemem ragyog, a köldököm kék,
Tovább is van, na mondjam-e még?
Egyetlen kincsem a pelenkám,
S van egy cumi a két fülem között,
Mosolyom gyönyörű, de fogatlan,
Mégis rögtön szívedbe költözök.
Pisze a nózim, de a fülem szép,
Tovább is van, na mondjam-e még?
ÉNEKELD HÁT VELEM,HOGY ÉLJEN TÖRPPICUR
A TÖRPEBÖLCSIBEN ÉN VAGYOK CSAK AZ ÚR
ÉNEKELD HÁT ÉN NEKEM, HOGY VIDÁM AZ ÉLETEM,
APRAJAFALVÁN INNEN ÉS AZON TÚL
Pocakom dundi, a térdem kék,
Tovább is van, na mondjam-e még?
Bedobok fél liter tejecskét,
És körülugrálok egy sült tököt,
Hiába kéred, hogy kacagjak,
Ha olyan a kedvem úgyis bömbölök.
Aprajafalva csak értem ég,
Tovább is van, na mondjam-e még?
ÉNEKELD HÁT VELEM,HOGY ÉLJEN TÖRPPICUR
A TÖRPEBÖLCSIBEN ÉN VAGYOK CSAK AZ ÚR
ÉNEKELD HÁT ÉN NEKEM, HOGY VIDÁM AZ ÉLETEM,
APRAJAFALVÁN INNEN ÉS AZON TÚL
Robog a dömperem alattam,
Haladtam vele vagy 32 araszt.
Nevetve integet ha észrevesz,
A kukoricásból egy törp paraszt.
Robog a dömperem alattam,
Rodeóban a bölcsi udvarán,
Amikor 15-el repesztek,
Fura jeleket látok Törpapán. (2x)
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál