Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Hupikék hópikék |
Megjelenés: | 2000 |
Hossz: | 2:33 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | EMI-Quint |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Csak egy pici törp vagyok, s tele a gatyám,
mert egyedül hagyott, ma este anyukám,
bekopog a szél, vadul szobám ablakán,
olyan félelmetes így, ha nem vigyáznak Rám.
Lehunyom a szemeim, és arra gondolok
hogy a többi hupitörppel az oviban vagyok,
s kiszámolóst játszunk, miközben süt a nap,
így elmúlik az éjjel, majd talán hamarabb.
Héé, Törpicúr, mondd csak, miért sírsz?
Semmitől nincs félned, hisz barátok közt élsz.
Hát, töröld le a könnyed, és aludj boldogan,
míg én vigyázom álmod minden rendben van.
Refrén:
Nem is félek, mióta tudom, hogy a törpfalu,
egy békés táj, mit elkerül a bú,
csillag ég a ház fölött, míg elalszik egy ici pici törp.
Jajj, de más az élet , már nem is félek én,
a legboldogobb lény lettem a törpeföltekén,
mert tudom, hogy a törpnép, egy hupikék család,
hol Törpapa a távolból s minden törpit lát.
Látod, pici törpi, a kedved máris jobb,
mert rájöttél, hogy törpnek lenni a legnagyobb dolog,
Mi mindig összetartunk, és vigyázunk Terád,
míg esti iskolába jár az anyukád.
Refrén:
Nem is félek, mióta tudom, hogy a törpfalu,
egy békés táj, mit elkerül a bú,
csillag ég a ház fölött, míg elalszik egy ici pici törp,
míg elalszik egy ici pici törp, míg elalszik egy ici pici törp, míg elalszik egy ici pici törp....
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál