Előadó: | L'art pour l'art |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Dolák-Saly Róbert Laár András |
Dolák-Saly Róbert Laár András |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | paródia/humor |
Címkék: | Keressük! |
Dallamot írni túl nehéz,
a szöveghez is kell némi ész,
a témaválasztás is problémás.
Jobb ha valakit másolunk,
azzal sokkal többre jutunk,
a spanyolviaszt már felfedezte más.
Kéne tehát egy zenei példa,
amire épít aki a számot írja,
és a siker nem marad el. Lássuk mi legyen az!
A Simon és a Garfunkel,
megérdemelten volt siker,
hiszen volt egy csomó jó daluk,
ez volt nekik a jó oldaluk.
Mert a külsejük nem volt igazán előnyös
esztétikailag, kicsike volt a Simon.
Ám a Garfunkel hórihorgasra nőtt fel.
Viccesen néztek ki egymás mellett,
ezért inkább minket nézzenek meg,
mert mi egyformán majdnem ugyanolyan magasak vagyunk,
mint az egyikünk, vagy a másikunk.
Ez a fontos érv mellettünk szól.
Reméljük hogy a közönség megtapsolja ezt a zenét
s nem veszi észre a másolást.
Nem gondolják rólunk azt, hogy a zenekar olyan nagy paraszt,
hogy egy az egyben leutánoz mást.
Emberileg is szomorú lenne,
ha ilyen áron törnénk a sikerre.
Azt mondanák a kollégák,
kiégett a zenekar.
S a Simon és a Garfunkel sem azért írták ezt a dalt,
hogy mi tőlük egyszer elvegyük
és utána pedig tönkretegyük.
Hiszen annyira szép,
hogy kár lenne érte
művészi szempontból,
nem beszélve arról,
hogy a Simon és a Garfunkel
ma már nem is lépnek fel,
biztos csalódtak ebben a műfajban...
Te nem?
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál