Előadó: | Mulatós dalok |
---|---|
Album: | Nagy mulatós lemez 2007 |
Megjelenés: | 2007 |
Hossz: | Keressük! |
Szövegírók: |
Koczka Géza |
Tradícionális |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Vörösbort ittam az este, angyalom, ragyogóm, szeretem a bort.
Most is részeg vagyok tőle, angyalom, ragyogóm, szeretem a bort.
A lábamon alig-alig állok, mégis szeretnek a lányok,
Angyalom, ragyogom, szeretem a bort.
Felment az én rózsám Pestre, angyalom, ragyogom, szeretem a bort.
Újságárus lett belőle, angyalom, ragyogom, szeretem a bort.
Másnak hordja az újságot, nékem a szomorúságot,
Angyalom, ragyogom, szeretem a bort.
Felment az én rózsám Pestre, angyalom, ragyogom, szeretem a bort.
Sült tök árus lett belőle angyalom, ragyogom, szeretem a bort.
Be be kiált az ablakon "Friss meleg a tököm"kis angyalom
Egyetek vegyetek belőle
Pesten építettem házat angyalom, ragyogóm, szeretem a bort.
Ablakot rá háromszázat angyalom, ragyogóm, szeretem a bort.
Közepére a tükrös szobát amiben a babám púderozza magát
angyalom, ragyogóm, szeretem a bort.
Azt mondják, hogy beteg vagyok, angyalom, ragyogóm, galambom.
Mint az égő gyertya, fogyok, angyalom, ragyogóm, galambom.
Beteg az én szívem tája, Te vagy annak patikája,
Angyalom, ragyogóm, galambom.
Vörös bort ittam az este,angyalom ragyogóm szeretem a bort.
Fehéret iszom reggelente,angyalom ragyogóm szeretem a bort.
Részegen megyek este haza,(de)kijózanodom majd hajnalra,
angyalom ragyogóm szeretem a bort.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál