Előadó: | Csók és Könny |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
A minap egy reggelen korgó gyomorral arra ébredtem,
hogy unalmassá vált számomra
az egészséges és humánus ételek fertelmes bűze.
Elég a szójából!
Elég a korpából!
Elég a szójából!
Elég a korpából!
Van elég a hajamban!!!
Disznósajt!
Velős pacal!
Véres hurka
Pörköltszafttal!
A szavaimat tett követte. Lépteim a Vásárcsarnokba vezettek.
A Kálvin tér felé!
A Kálvin tér felé!
A Kálvin tér felé!
Imréhez a hét ujjú henteshez
Ki véres kézzel fogott velem kezet
És azonnal kiszolgált!
A legzsírosabb cupákokkal!
A LEGZSÍROSABB CUPÁKOKKAL!
Disznósajt!
Velős pacal!
Véres hurka
Pörköltszafttal!
Kezemben tepakolt nejlonszatyrommal elköszöntem Imrétől.
A zöldségesnél félrelöktem pár elvetemült vegetariánust
és a kijárat felé igyekeztem.
Utamat egy megtermett bernáthegyi állta el
Nosztalgikus szívvel kívántam meg a húsát!
Kamránkban a láncfűrész már bőszen sikoltozik,
Cimborám, a Böllér lázasan dolgozik.
Lemészárolt ebtetemek vonszolva a karámba,
Bőrkék, fejrészek és porcok disznósajtba darálva.
Terrierek nyüszítése tölti be a teret,
Kutyahússal tömik meg a jól kimosott belet.
Elégedett mosolyommal nyugtázom a napot,
Zsírban tocsogó torunkra meghívok egy papot.
A merev részeg cimborák az asztalnál züllenek,
A legnemesebb tenyésztők a jegenyén csüngenek.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál