kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Barlay Kató: Nem könnyű elfeledni téged

Nem könnyű elfeledni téged

Nem könnyű elfeledni téged,\r\na csókod ízét vállalom.\r\nOly furcsa rájönni, hogy arcomat\r\nkezedben már nem tarthatom.\r\nNem könnyű megszokni, hogy nem vagy,\r\nmég várok némán, szótlanul.\r\nOly nehéz elhinni, hogy vége már,\r\nhogy nem hívsz fel váratlanul.\r\nHa most egy pillanatra visszajönnél hozzám,\r\nazt mondanám, hogy nincs tovább.\r\nBár belül fájna könnyem, mégse látnád,\r\nmért sírom át az éjszakát.\r\nNem könnyű elfeledni téged,\r\namíg ily friss a fájdalom.\r\nA sajnálatból mégse kérek én,\r\nne félj, majd lassan megszokom.\r\nLassan, lassan, lassan megszokom.

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Szikradal premier

Fesztivál himnusz született


Az elismert, Artisjus-díjas szövegíró Orbán Tamás gyermekeknek is tanítja a dalszövegírást. Az általa szervezett különleges táborokban ízelítőt kaphat bárki a dalszövegírás menetéből és azokból az irodalmi alapvetésekből, amelyek nélkül a könnyűzenében sem boldogulhat egy rímfaragó.

2019. első állomásaként Nógrád megyében, a Litkei Általános Iskolában folytatódott a megújult “Dalszerzés oktatása általános iskolákban” elnevezésű program.
Ezúttal a szakmai csapatban Orbán Tamás mellett Csiszár Ferenc zeneszerző-producer oktatta a gyermekeket. A táborban résztvevő, 10-14 év közötti gyerekek 3 napon át ismerkedhettek a dalszerzés műhelytitkaival. 

A Litkével szomszédos Ipolytarnócon megrendezett 100 Szikra Művészeti Műhelyhét programjaihoz kapcsolódva a helybeli gyerekek kaptak felkérést arra, hogy a két szakember segítségével együtt elkészítsék a térség művészeti fellendítését célul kitűző fesztivál himnuszát.

A közös munka eredményeképp elkészült a „Szikradal”, amely éppúgy szól róluk, mint a fesztivál küldetéséről:

"Szikra, te légy a szikra!
Tiéd a vágyad, ha valóra váltod.
Szikra, te légy a szikra,
a fáklya az éjben, gyújtsd meg a lángot!"

A Szikradal teljes szövegét a Zeneszöveg.hu-n ITT találod!