Előadó: | A padlás |
---|---|
Album: | Presser G.-Sztevanovity D. - A padlás |
Megjelenés: | 1993 |
Hossz: | Keressük! |
Szövegírók: |
Sztevanovity Dusán |
Presser Gábor |
|
Kiadó: | Hungaroton-Gong Kft. |
Stílus: | Mese musical |
Címkék: | Keressük! |
(Süni):
Mélyen tisztelt művelt műértők
és mélyen tisztelt, drága publikum!
Lám e dalocska csak arról szól,
hogy mért nem szól egy szólam szépen s jól.
Bár én is eldalolhatnám,
és a végén még taps is szólna tán.
De mindig van valaki,
de mindig van valaki
de mindig van valaki,
aki direkt hamisan énekel.
Amerre járok,
ott színes virág nőne már.
A hely ahol apró lábam lép,
az az édes rét úgy vár,
ott virág mégse nyílik még.
Mért oly bánatos e táj,
mért oly felhős fenn az ég,
mért oly hűvös lenn a lég.
Hát jól figyelj, ha mégsem értenéd,
hogy mindig van valaki,
hogy mindig van valaki,
hogy mindig van valaki,
aki direkt hamisan énekel.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál