kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Szolnoki Péter: Nagy lépés kis cipőben

Nagy lépés kis cipőben

„Hé, kölök! Nem akarsz játszani?”
- Buzánszky Jenő (2014. 10. 05., Dorog)

Náránáná, náránáná, Ovi-Foci éjáó!
Náránáná, náránáná, Ovi-Foci éjáó!


NAGY LÉPÉS KIS CIPŐBEN
EGY JÁTÉK KÉT FÉLIDŐBEN
LABDA NADRÁG PÓLÓ ZOKNI
HAJRÁ OVI, HAJRÁ FOCI!

NAGY LÉPÉS KIS CIPŐBEN
EGY JÁTÉK KÉT FÉLIDŐBEN
HAJRÁ ORSI, HAJRÁ JOCI
HAJRÁ OVI-FOCI!

Kert végében madáretető
Ott indult a libalegelő
Labdát kergetett kinn pár srác
Köztük Buzánszky JenőNem volt mez, nem sípolt bíró
Telefon sem szólt s hidd el ez így jó
Kapunak volt két szalmabála
Hazavárták Őt vacsorára

NAGY LÉPÉS KIS CIPŐBEN
EGY JÁTÉK KÉT FÉLIDŐBEN
CSIPET-CSAPAT ÉS CSOMÓ GÓL A
FŰZŐN KÖSD MEG A CSOMÓT JÓL!

NAGY LÉPÉS KIS CIPŐBEN
EGY JÁTÉK KÉT FÉLIDŐBEN
SZEDD A LÁBAD NE LÉGY BOCI
HAJRÁ OVI, HAJRÁ FOCI!

Nem tudhatta a kicsi Jenő, hogy
Olimpián lesz bajnok Ő, de
Tudta a csapat csak úgy nyerő, ha
Eggyel legalább több gólt lő


NAGY LÉPÉS KIS CIPŐBEN
EGY JÁTÉK KÉT FÉLIDŐBEN
SZALADJ PASSZOLJ LŐJJ ÉS VÉDJ
FEJBEN JÁTSSZ ÉS ÉSZNÉL LÉGY!

A hat-hármas, nagy rangadó
Hírét zengte a rádió
Jenő bácsi megálmodta:
Új pályát kap az óvoda!

NAGY LÉPÉS KIS CIPŐBEN
EGY PÁLYÁN ÉS KÉT MEZŐNYBEN
TÉRFELENKÉNT TÍZ MEG EGY
A FOCI MINDIG GÓLRA MEGY!

NAGY LÉPÉS KIS CIPŐBEN
EGY JÁTÉK KÉT FÉLIDŐBEN
PIROS-FEHÉR-ZÖLD LOBOGÓ
BAJNOKOKRA VÁR A DOBOGÓ!

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.