Előadó: | Vári Éva |
---|---|
Album: | Piaf |
Megjelenés: | 2000 |
Hossz: | 3:07 |
Szövegírók: |
Reményi Gyenes István Contet Henri Alexandre Norbert Glanzberg |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Budapesti Kamaraszínház kht. |
Stílus: | Sanzon |
Címkék: | Keressük! |
Egy hang kísért nap-éjjen át,
Mely mennyet és poklot megjárt
A múltból jön akár csak én
Szól zenekar száz hangszerén
Már éreztem megőrít menten
És akartam tudni okát
De hiába él a szó bennem
A hang mindig szavamba vág
Őrjítőn, hallom tovább...
Padam, Padam, Padam,
E hang árnyékként rohan velem
Szíven üt és én emlékezem
Padam, Padam, Padam,
Gúnyol bánton és fölényesen
Űzi, hajszolja emlékek vad honát
A hang, mely múltamba lát
Hány szerelmed volt?
Nem kevés
A sorsom az emlékezés
A hang mondja:
Mondd minek tűrsz?
Hisz sorsod az emésztő tűz
A húsz évem pergő dobverés,
Mint szerelmi komédiák
Az életem sosem lesz egész
Mint kanyargó, zilált világ
Mert a hang, közbe kiállt!
Padam, Padam, Padam,
Csupa szeretlek, utcák kövén
Padam, Padam, Padam,
Csupa örökké, ősz idején
Padam, Padam, Padam,
Csupa hazudott nagy vallomás
Engem újra az utcára hajt e hang
Miért ne, hisz nem lettem más
Őrült zaj, mely az agyamba vág
Hozza elém az árnyak sorát
Látnom kell újból mindent mi fájt
Mert a hang, melynek ritmusa őrjítő
Egy szív, mely kong, mint a kő...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál