Előadó: | Udvaros Dorottya |
---|---|
Album: | Majdnem valaki |
Megjelenés: | 2015 |
Hossz: | 3:16 |
Szövegírók: |
Bereményi Géza |
Hrutka Róbert |
|
Kiadó: | Tom-Tom Records |
Stílus: | művész |
Címkék: | Keressük! |
Amióta elmentél, éppen január van
Én itt vagyok betűzve, az "éppen januárban"
Amióta elmentél, csupa kicsi most van
Fel és alá loholok, rácsok menti mostban
Loholok és lihegek, nem több vagyok ennél
Sorrácsok közt iszkoló, mióta elmentél
Amióta elmentél, bágyadt kenyérharc van
Vadászcsapat vagyunk mind, szikár barlangrajzban
Míg mielőtt elmentél, az igazság veszély volt
Mára már észrevétlen, kicsike szégyenfolt
Nem és nem megyek én el, ezt még végig nézem
Amíg nincsen ez a vész, egész végig készen
Jó Január Hercege, én ezt azért írtam
Értesülése legyen annak, aki kint van
Jó Január Hercege, én ezt azért is írtam
Megnyugvása, hogy legyen, annak ami bent van
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál