Előadó: | Korda György |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
ifj. Kalmár Tibor |
Majláth Júlia |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | sláger |
Címkék: | Keressük! |
Hol van az az út,
amelyen végigfutva hozzád jutok én?
Hol van az a kulcs,
amely a zárat nyitja szíved közepén?
Mondd meg hát, melyik az a szó,
mely hangtalan és elsuttogható,
és mégis olyan tisztán adható,
mint ahogy érzek én?
Mondd meg hát, hol van az a híd,
mely felnyílik és hozzád szabadít?
Ha kérdezhetnék tőled valamit,
ezt kérdeném:
Hogy hol van az a nap,
mikor a két szemedben felvillan a vágy?
Hol van az a perc,
mikor a két kezed majd engem ölel át?
Mondd meg hát, melyik az a szó,
mely hangtalan és elsuttogható,
és mégis olyan tisztán adható,
mint ahogy érzek én?
Mondd meg hát, hol van az a híd,
mely felnyílik és hozzád szabadít?
Ha kérdezhetnék tőled valamit,
ezt kérdeném:
Mondd, hol van az az út?
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál