kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Erdős Virág: A legszebb vers

A legszebb vers

a legszebb vers egy régi rózsa-
lugas árnyán írott próza

vár állott most gomba nő
a legszebb vers egy ronda nő de

minden süket dumán túl
a legszebb vers a dunántúl lágy

messze zengő szép szava
sok-sok hegye és egy tava

(-) kizárásos alapon
a legszebb vers a Balaton

bezárt bazár és tárt kebel
a kishajók közt egy rebell a

legszebb vers egy nyári esten
ringó név a hajótesten

katamarán vagy kalóz
a legszebb vers a "Gyed Maróz" a

legszebb vers a vérfagyi
a csolnakázó dédnagyi

egy strandpokróc a romokon
alvó szegek a homokon csak

jönni-menni szandi nélkül
összebújni randi nélkül

becuccolni bárhova
a legszebb vers egy szálloda egy
dakszliját mosó masa
egy döglött hal fehér hasa vad

vonatfütty és dudaszó
a legszebb vers egy csunya szó a

legszebb vers hogy amore
rabindranath tagore

emlék-fák közt élő ház
a legszebb vers a Szívkórház jaj

nagylabor és EKG
a legszebb dal a békáké

a legszebb vers a szüreten
tartózkodni Füreden és

hajnalig egy darab pólón
búcsúzkodni lenn a mólón

elvegyülni kiválni
még egy strófát kivárni... a

legszebb vers csak ígéret
majd elválik hogy mivé lett de

Lelle int s én úgy hiszem fo-
gamban tartva átviszem mert

rendbe' van hogy szép vagyok
a legszebb vers nem én vagyok

a legszebb vers nekem te vagy
szeress örökké el ne hagyj

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.