Előadó: | Magashegyi Underground |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Tariska Szabolcs Toldi Miklós Závada Péter |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Alternatív |
Címkék: | Keressük! |
Holnaptól már csak a szélerőművek.
Pogány jelképek az utakon.
A dombok féltérdre ereszkednek.
A térség vihar-nagyhatalom.
Eltévedt zsoldosok portyáznak erre.
A stoppost a cél előtt kirakod.
Ami itt körülvesz, törékeny béke,
Képlékeny erőviszonyok.
Téli a táj a szívben.
A felélt tegnapért
Fizet a mának a csendje.
Ma még a csend is hófehér.
Egy pont után mindig a szürkületi vakság.
Egy hátsó udvaron kint hagyott
Kormos vaskályha ablakán át
Nézed az esős évszakot.
Mezőfüggetlen este. Nem látni
Az ifát a rozoga háztól.
Valaki kijött. Saját sötétben
Saját havat lapátol.
Téli a táj a szívben.
A felélt tegnapért
Fizet a mának a csendje.
Ma még a csend is hófehér.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál