kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Nemesis: Találkozás a Hihetetlennel

Találkozás a Hihetetlennel

..."Le kell írnom, ami velem történt, mert nem mondhatom el senkinek. Talán el sem hinnék, én sem hinném, ha más mondaná. Egy angyal volt! Még most is alig tudom elhinni! Magával vitt, nem is tudom hogyan, de olyan helyeken jártam, amelyek talán már nem léteznek, vagy nem is léteztek sohasem... Egy időben több helyen, a vérző idő sebein át, szálltunk testetlenül és én megértettem a bűn és a halandóság közötti összefüggést. Azt mondta elvisz oda is, ahová az emberi lelkek jutnak, de erről nem beszélhetek majd senkinek. Mivel élve én sem juthatok át, meg kell halnom egy percre, de visszahoz az életbe, és újból otthon találom magam...egy kicsit féltem...

I.
Az ordító csend,
Amely most rám szállt
Megmozdít mindent,
Mi a sötétben vár...
Nem, ez őrültség már!
Mely az álmommal jár,
Nem a Valós Világ
Mi árnyékká vált...
Igen, talán képzeltem az éjszakát,
Melyben hirtelen a végtelen idő rám talált
Mikor az ablaknál megláttam Őt,
Ki a holdfényben állt
A félelem, a rettegés
Mélyen benn adrenalint öntött belém,
Mert az elmém tagadta, mit a szemem látott...
... És amikor szólt,
Megszűnt minden más.
Egy angyalé az arc, mely a furcsa fényből nézett rám.

ANGYAL: "Hozzád jöttem - mert én vigyázok rád.
Ha lelked átadnád,
A kezdetekhez szállhatnánk
Az időn át, a Végzet hullámán."

II. Vissza Édenbe
Lelkünk messze szállt,
Át az éjszakán.
Ez itt egy furcsa táj.
Várt az ősi kert

Régi, tiszta kert,
S benne ketten
Álltak az Élet hajnalán...

Látom, Éva szép szemében
Ott az értelem, s a láng
A Kígyó vár...
És az alma, mely hatalmat,
Vágyat önt szívébe majd,
Bűn és halandóság.

Értem már,
Bűn és halál...
Szálljunk tovább!

III. A Szövetség

(eltűnt idők...) Letűnt idők,
Mögöttünk már
A rombolás zsoldja
Mindig halál...(mindig halál...)
A végén úgyis ránk talál.

(figyelj rám jól!) "Figyelj rám jól!" -
az Angyal így szólt.
(egy Örök Helyen...) "Egy Örök Helyen
(másképp lehet...) másképp lehet."

Vigyél el, vigyél át
Mert úgy fáj!
A valóság miért más?
Angyal várj!
Hozzá értem, és máshogy szólt hozzám.

"A Fények Földje létezik,
Onnan hívlak majd.
Ha a lelked átadnád, (a lelked átadnád...)
Te is láthatnád. (te is láthatnád...)
Élő ember nem jut át,
Meg kell érte halni.
Egy perc az egész, (egy perc az egész...)
Utána újra élsz..." (újra...)

Hallgass bele

Hírek
Hírek

2018 első toplistái a Zeneszöveg.hu látogatottsága alapján

Tavaly év végén készítetünk nektek egy "ünnepi toplistás" cikket, akkor természetesen, taroltak a Karácsonyi dalok (persze, nem minden esetben, de általánosságban ez volt a jellemző) - most azonban azt vizsgáltuk, hogy az év kezdete, az, hogy újra fel kell venni a munkát és bele kell állni a sokszor komor hétköznapokba, az olykor borongós avgy épp napszütéses, de mindeképp változékony időjárást is el kell viselni valahogyan - szóval, hogy mindez hogyan befolyásolja a zenehallgatási szokásaitokat. 


TOP ELŐADÓK


A magyar nóták még mindig annyira népszerűek a körötökben, hogy sokszor akármennyire is szeretné letagadni a magyar, nem tud elvonatkoztatni attól, ami a vérében van. Ráadásul most, hogy már Hungarikum is a magyar nóta, egyáltalán nem kell ezen csodálkozni és nem is szégyellnivaló, hiszen történelmi örökségünk része.
Dalszöveg itt.


G.w.M és Missh még mindig kötelezően megemlítendő, amikor a dobogó közeli előadókról van szó. A két zenész népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy termékenységük egyenesen arányos nézettségükkel: a Youtube-látogatottságuk egyre növekszik, mindezt úgy, hogy kis túlzással minden nap megjelentetnek egy klipet vagy lyrics videót a csatornájukon. A legutóbbi feat, amelyet Burai Krisztiánnal jegyeznek, már háromilliós nézettség felett jár a legnagyobb videómegosztón, alig egy hónap alatt.
Dalszöveg itt.


TOP DALSZÖVEGEK


Ahogyan az már decemberben is látszott a toplistákból, Majka és a kilencvenes évek nosztalgiája az egsz országot visszarepítette a fiatalkorába, aki pedig nem érti, hogy "miről szólt a kilencvenes évek", az is dúdolja a Mindenki táncolt, hiszen óriási telitalálat mind a zene, mind a szöveg, pláne, ha még a videót is megnézitek hozzá. 

Dalszöveg itt.

A Halott Pénz, mint hazánk jelenleg egyik legnépszerűbb zenekara, gyakorlatilag bármilyen dallal megjelenhet, abból biztosan sláger és rövid idő alatt közönségkedvenc lesz. Nem feltételnül rukkolnak elő minden esetben olyan erős szövegekkel, mint például az Élnünk kellett volna, a Helló lányok vagy a Feneked a gyengém, de az Ahol a május földet ér is tisztességesen teljesít a Youtube-on és masszívan tartja magát az oldalunkon is a legnézettebb dalszövegek között.

Itt tudod elolvasni a szöveget.

Dorina, aki egyik pillanatról a másikra lett ismert hazánkban, vélhetően a Szilveszteri partiszezonnak is köszönheti, hogy a Buli van című slágere egycsapásra a legkeresettebb dalszövegek között találta magát. A Youtube-on rendkívül magas, nyolcmillió feletti nézetsséget ért el a videóklipjével, kicsivel kevesebb, mint fél év alatt, ami a hazai számokat tekintve kiemelkedően gyorsan növekvő és magas szám.


Szöveg itt.További toplistákért kattints IDE.