kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Eszményi Viktória és Heilig Gábor: 15 éve Vilniusban

15 éve Vilniusban

15 éve Vilniusban, a Krasznaja Moszkva szállóban,
Beleszerettem egy gyönyörű barna lányba!
A gyezsurnaját is kijátszva, beloptam őt a szobámba
S perceken belül, kialudt a lámpa!

Ó, azok a vilniusi éjszakák!
Ó, azok az isteni szoljankák!
Ó, az a gyönyörű barna lány!
Azóta itt van mellettem,
S egyedül ő nem változott nekem!

15 éve Vilniusban, még gyönyörű barna és lány voltam
Beleszerettem egy sovány kis fekete srácba!
A basszusgitárját pengette,
És úgy nézett, olyan epekedve,
Hogy a végén, bizony tényleg megsajnáltam!

Ó, azok a vilniusi éjszakák!
Aztán Kisinyov, Moszkva,
Tallin, Kijev, végül Leningrád...
Ó, aza kedves fekete srác!
Azóta itt van melletem,
S egyedül ő nem változott nekem!

Ó, azok a vilniusi éjszakák!
Ó, azok az isteni szoljankák!
Ó, az a kedves, fekete srác,lány!
Azóta itt van mellettem,
S egyedül ő nem változott nekem!

A turné aztán véget ért,
Forintot kaptunk, a rubelért,
S együtt maradtunk, rosszban is meg jóban!
Most a híradót nézzük kettesben,
Mit mondanak a hírekben,
Mi újság a Szovjetunióban?

Ó, azok a vilniusi éjszakák!
Mh, azok a morcos gyezsurnaják!
Ó, az a kedves, fekete srác, lány!
Azóta itt van mellettem,
S egyedül ő nem változott nekem!

Ó, azok a vilniusi éjszakák!
Ó, azok a színes tévé csodák!
Ó, az a kedves, fekete srác, lány!
Azóta itt van mellettem,
S egyedül ő nem változott nekem!

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.