kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Eszményi Viktória és Heilig Gábor: Nekem ő a legszebb

Nekem ő a legszebb

Az első hónapban nem történt semmi,
De éreztem van már egy-két gyanús jel
Csak a másodikban kezdtem biztos lenni,
Hogy valaminak történnie kell!

A harmadik hó első felét írtuk,
Mikor egy hozzáértő ember nyilatkozott
Én sírni kezdtem, amikor megtudtam,
A férjem pedig, egy kiló banánt hozott!

Áprilisbaan drága volt a zöldség,
A pénzünk fele biztos, hogy erre ment,
Azóta bizony másképp látok mindent,
Már tudom: négy szem paradicsom, mit jelent!

Májusban még csak azt látták rajtam,
Hogy öt hónapja nagyon boldog vagyok
De a kollégáim nem értettek semmit,
Csak nézték, milyen sok kaját hozok!

A hatodik hónap elárult már mindent
És megváltoztak velem az emberek
Mindenkitől tanácsokat kaptam,
S néhány barátnődtől: szakkönyveket!

A férjem szegény, elég nehezen bírta
Pedig a házimunkára önként vállalkozott!
De tudtad mégsem állítanám vissza,
A hét hónappal ezelőtti állapotot!

Augusztusban nyaralni mentünk,
Még két személyre szólt a beutaló
De a gondnok bácsi mosolyogva mondta:
A pótágy bármikor használható!

A kilencedik hónap volt a legszebb,
Bár váratlanul, hajnalban érkezett,
De isten bizony, nem azért mondom,
Nekem ő a legszebb kisgyerek!
Nekem ő a legszebb kisgyerek!
Bár rám hasonlít, de most már mit tegyek..?!

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.