kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Eszményi Viktória és Heilig Gábor: Ábécéskönyvemből

Ábécéskönyvemből

Már megreformált iskolába jártunk
Mégis rég elavultak az első könyveink
És felnőtt fejjel az ábécét is újra át kell vennünk
A hitünk, s a fantáziánk szerint:

"A" - nekem most annyit jelent: asszony
A "b" biztosan barátság betű
A "c" csapdát vagy csodát rejt
A "d"-vel dalokat írok
Az "e": ezer emlék, ez eddig egyszerű!
Fenemód félek a gépies gonoszságtól,
De a Heilig Horváth betűkben hiszek!
Irigy sosem voltam, így hát ígérhetem:
Amíg játszhatom, addig jókedvű leszek!
A "k" egy kedves, komolytalan, kópé!
"L"-lel lustálkodni volna jó!
"M"-mel mindig mosolygok,
Az "n"-nel nő vagyok
Az "o"-hoz egy otthon, s ahhoz egy "Ő" való!
Pózokkal is próbálkozunk párszor,
Vagy ránk fogják, de remélem ritkán!
Sírni sem szégyen, hogyha szigoruan szólsz,
És tévedni sem tilos, te is tudod talán!
Az "u"-ban az újat keresem, míg élek,
És hiszem, hogy az "x"-et megfejthetem!
Míg a "z" a zene "ü"-vel üres nem leszek sosem!
És a "V" az mindig "Eszményi" lesz nekem!

És új szavakkal elkezdhetjük újra,
Még sok minden van, elmondható:
Ez valahol jó!
De tanuld meg és tanítsd meg, nem a betű tehet róla,
Hogy símogat, vagy megmérgez a szó!

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.