dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Hangyák: Romantika

Hangyák - Romantika

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Hangyák
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 4, összesen 3548 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Romantika

Nyál ízû romantika. Az öngyújtó halála.
I love you színû arcok. De te nem nézel utána.
És már te is utálod magadat, és már te is gyûlölöd a szavakat, amikkel eddig tengetted társadalmi életed, amit mástól lestél, mert annyira tetszett, és annyira vagány, és a tévében a gengszter is azt mondta egyszer..
És a discoban is ez megy, a falu bikája,
aki másra se gondol, de nincs is mivel, mivel elhat az agya, de fõ a tartás, a tökéletes feszítés a hibátlan lazaság, a friss lehellet, a lakkozott haj, s ha úgy hozza a kedve, egy hajlandó csaj,
akinek minden mindegy, csak farok legyen rajta, és te is rájössz, mert találkoztok majd ha, minimális IQ-val a maximumon, nem szakad rád ez a néma iszony.
Mert neked ihleted van az erotikára, és már kevered a nyálad a ritka nászra, rövidre zárt, kiégett aggyal, iszod a szódát heroinhabbal, mert ugye mindenki hülye, aki nem lövi magát, és nem rohad rá a mûanyag kabát, ott nagyobb az

arc, mint a váll, s már kevesebb az ember, mint a nyál.
És te már elõre utálod magadat, és már elõre gyûlölöd a szavakat, amiket most fogsz használni naponta hétszer, mert megváltoztál és mert rávisz a kényszer,
de ezek a szavak már ugyanolyan üresek, s ha kijönnek rajtad az értelmi tünetek, hát mélyen hallgatsz arra az idõre, amíg el nem múlik ez a szokatlan állapot, sirással keveredõ furcsa gesztusok, nem sok a remény, de mégis túléled, mégis legyõzöd azt a nyomasztó érzést, amit mindig le kell gyõznöd, hogy magadnál maradj, míg a felszínen fuldokolsz, kapálózva küzdesz, kétségbeesve keresed magad, hogy el ne süllyedj.
És te már hiába utálod magadat, s már hiába utálod a szavakat,
amiket mindenki használ naponta százszor, s nem jut eszükbe se most,
se máskor, hogy ezek a szavak már régen nem szavak,
az igazi szó egyetlen gesztus, egy félreérthetetlen megnyilvánulás, egy kimagyarázhatatlan tény.




előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Dua Lipa új lemeze megérkezett

Végre megérkezett a pop koronázatlan királynőjének, Dua Lipának harmadik nagylemeze, a Radical Optimism, amely 11 dalból áll. Az énekesnő egyedüllétét kiemelő album első felvétele beszédesen az „End Of An Era” (azaz: egy éra vége) címet viseli és olyan slágerek gyűjteménye, mint a „Houdini”, a „Training Season” és az „Illusion”. Dua „pszichedelikus popként” írja le új lemezét, megjegyezve róla, hogy „olyan kiállások és különféle hangzások keveréke ez, amit ha csukott szemmel hallgatsz, akkor egy kész, vizuális világ tárul eléd”.

 

Hallgasd meg a lemezt itt.

 

„Az albumot a szingliségem alatt írtam” – mondta el Dua. „Mindig valami vicces történettel érkeztem a stúdióba, és mindegyik más-más dalt inspirált. Van egy lazaság és őszinteség, ami korábban nem volt meg bennem.”

 

Az album elkészítésekor a világsztár olyan kivételes művészekkel dolgozott együtt, mint Caroline Ailin (Dua Lipa: New Rules), Danny L. Harle (Caroline Polachek, Charli XCX), Tobias Jesso Jr. (Adele) és Kevin Parker, akit művésznevén Tame Impalaként ismerhet a nagyvilág.

 

 

 

Dua hozzátette: „Mindenki háttere és munkamódszerei jól összeálltak barátként és zeneileg is.” Így folytatta: „Nagyon nyitottak voltunk egymással, és úgy éreztem abban a szobában, hogy sebezhető lehetek, és szabadon beszélhetek a tapasztalataimról. Ennek a zeneisége olyan gazdagnak és izgalmasnak hatott, és szerettem volna ebben teljesen elmerülni és részese lenni.”

 

A Dua önfelfedezése által ihletett Radical Optimism egy olyan anyag, amelyben értelmet nyer a tiszta öröm és boldogság megélése azokban a helyzetekben is, amelyeket korábban lehetetlennek tűnt elfogadnunk.

 

A 11 szám közül egy igazán mély jelentésű, a „These Walls” kapott fókuszt a Spotifyon, amelyről elárulta az énekesnő a Zane Lowe-nak adott, nemrég közzétett interjújában, hogy:

 

„Van ez a közhely, hogy "ó, ha ezek a falak beszélni tudnának, tudod, mit mondanának". Szerintem érezhető az az energia, amikor besétálsz egy szobába és két ember veszekedett, vagy ideges.”

 

 


„Azt gondolom, hogy elkerülhetetlen az a beszélgetés, amit senki sem akar, de meg kell tenni, valakinek ki kell szállnia, és bármennyire is fájdalmas, ez általában megfelelő okok miatt történik, mert rólad van szó, és a megérzésed mindig megmondja, hogy valami jó vagy nem…”

 

Íme a Radical Optimism dallistája:

 

1.         End Of An Era

 

2.         Houdini

 

3.         Training Season

 

4.         These Walls

 

5.         Whatcha Doing

 

6.         French Exit

 

7.         Illusion

 

8.         Falling Forever

 

9.         Anything For Love

 

10.       Maria

 

11.       Happy For You




Fotók: Dua Lipa