kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Soho Party: Miért nincs nyáron hó?

Miért nincs nyáron hó?

M'ért nincs nyáron hó? 2x

Nyári délután egy kis sziget partján,
virágkoszorú mindenki karján,
a homokban csak úgy ízzanak a testek,
s a halak a vízből bámulva lesnek,
hol a tenger a lábadnál hever,
és egy karnyújtásnyira ananász terem,
a pálmafák alatt hűsíted magad,
az árnyékban hatvan fok marad(?),
a kóla sem finom, hogyha negyven fokos,
most mit nézel, mire vársz te okos,
ugorj a vízbe és mártsd meg magad,
ám a víz alatt is harminc fok marad!
Lehet hogy szép sziget, de mit ér akkor,
ha az ember a melegtől szinte karmol,
ami hideg, ami hűsít, az volna jó,
csak azt tudnám, hogy m'ért nincsen nyáron hó!

2xRefrén: M'ért nincs nyáron hó,
az volna a jó,
ha volna hó,
de nem van!

Csukd be a szemed, és engedd el magadat,
egy kókuszdió tetejéről pattogzik a vakolat,
az ananász friss leve becsorog a szádba,
és jégcsapok lógnak a szálloda szobában.
Nem kell nagykabát, elég egy kalap,
nyári mikulás most meghozza a havat,
s a földön egy helyen,
az egyenlítő mentén egy kis szigeten,
elkezd lassan esni a hó,
a strandon pedig kezdődik a dáridó,
a fűrdőzők csúszkálnak a tengeren,
de a napkorong fent ragyog a kék egen,
hóembert játszik az apró néger,
és mindezután majd korcsolyát bérel.
Miért nincs mindig így, hisz így volna jó,
csak azt tudnám, hogy m'ért nincsen nyáron hó!

4xRefrén

--zongora solo egy kis alappal--

4xRefrén

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.