dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Karda Beáta: Búcsúzik a nyár

Karda Beáta - Búcsúzik a nyár

off off off off off
Búcsúzik a nyár
Előadó: Karda Beáta
Album: Búcsúzik a nyár
Megjelenés: 2002
Hossz: 4:03
Szövegírók: Orbán Tamás
Zeneszerzők: Harmath Szabolcs
Kiadó: Méz kiadó
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 8, összesen 7291 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Búcsúzik a nyár

Ma éjjel sír a forró szél,
hisz holnap véget ér
ez a halhatatlan nyár,
és újra vár
a régi tűz, a régi társ,
s a szürkébb megszokás.
És elfelejtem, hogy veled a jó milyen más!

JÓ ÉJT! BÚCSÚZIK AZ EZÜST NYÁR.
EZER CSILLAG NÉZI, AHOGY MEGYÜNK MÁR.
HOLDFÉNYBEN TÁNCOL AZ EGÉSZ TÁJ.
A SZÉPET HÁTRA HAGYNI, DE FÁJ!

Bárcsak sohase múlna el
az a perc, mikor átölel
két karoddal az éj,
s a hűtlen szenvedély!
Bárcsak újra kezdhetném
szabadon, könnyedén!
De másnak adtam a szívemet már én!

JÓ ÉJT! …

(B52)

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

A Ladánybene 27 visszament a múltba új lemezén

Menekülés címmel új lemezt készített a Ladánybene 27 (LB27). A népszerű reggae csapat korai, 1987-1990 közötti ska korszakába nyúlt vissza, és akkor született tizenöt dalát rögzítette több mint harminc évvel később. A különleges anyag bemutatója május 9-én lesz a Kobuci Kertben.

 

Ladánybene 27-dalszövegek itt.


"A történet oda vezethető vissza, hogy a kezem ügyébe keveredett egy 1990-es koncertünk felvétele, és kicsit rám tört a nosztalgia. Nagyon mozgalmas, mondhatni forradalmi éveket éltünk akkoriban, a zenekar a megalakulást követően néhány év alatt jutott el az ismertségig. Még nem is reggae-t játszottunk, hanem skát" - mondta Bodnár Tibor, az LB27 vezetője, gitárosa az MTI-nek.


Hozzáfűzte, szerette volna, ha az akkori időszak felvételeit is rögzítik profi körülmények között, és a projektre tavaly sikeresen pályáztak a Nemzeti Kulturális Alapnál. A zenekar az 1987-1990 közötti felállásában rögzítette az anyagot, a mai tagok közül hárman - Bodnár mellett Hertelendi "Rasta" István basszusgitáros és László M. Miksa énekes - már akkor a Ladánybene 27-ben zenéltek, mellettük Szarka Sándor (billentyűs hangszerek), Tary Zsolt (szaxofon), Tóth Gábor (gitár, basszusgitár, ének) és Árokszállási Tamás (dob) szerepelt az akkori csapatban. Közülük egyedül utóbbi nem tudott ott lenni a régi dalok rögzítésén, őt az LB27 jelenlegi ütőse, Hertelendi Anna helyettesítette.


"Az akkori csapatból csak Szarka úr nem zenél, de nagy örömmel csatlakozott hozzánk újra. Tóth Gabi Tádé jó ideje ismét ott van az együttes környékén, dalokat, szövegeket írt nekünk. Három dalban egy másik korábbi tag, a később a Besh o droM-ba került Barcza Gergő fújta a szaxofont a lemezen. Első szaxisunk, Tary Zsolt Svájcban él, de ő is velünk lesz a lemezbemutatón" - sorolta Bodnár Tibor.




Kitért arra, hogy ez a Menekülés című lemezen hallható anyag az első, 1991-ben megjelent nagylemez előtti évek termése, amikor az LB27 számos tehetségkutatón szerepelt sikerrel, és alapvetően még a ska stílust képviselte. "A számok közül csak néhány jelent meg az elmúlt évtizedekben. Az Új ska felkerült a zenekar első, 1991-ben megjelent lemezére, a Hol a gibbon? a II-es albumra, a címadó Menekülés az 1994-es koncertanyagon hallható. A műsor ma is vállalhatók, nem hangszereltük át a dalokat, inkább dokumentáltunk. Örömteli játék volt visszanyúlni a vidám, vicces számokhoz, amilyen például a Schneider úr, a Kicsi Joe, a Filmsztár vagy a Próbababa, három szerzemény pedig előrevetíti a zenekart ismertté tevő reggae stílust, amely ma is a sajátunk".


A régi műsor május 9-én a Kobuci Ska Jam esten lesz hallható, színpadra lép az LB27 régi és mai felállása is. Az album addigra megjelenik CD-n, az azon szereplő dalokon kívül elhangzik több újabb ska nóta, néhány Madness-sláger (One Step Beyond, Night Boat to Cairo), egy Bob Marley-szám, vendégként színpadra lép a Fals zenekar vezetője, Tokár Frédi és a hazai ska élet ismert arca, Szalay Szabolcs "Szasza". A Kobuci Ska Jam társfellépője a Super Starsky lesz.


Bodnár Tibor végül elmondta az MTI-nek, hogy a jövőre 40 éves zenekar 2025-ben különleges koncertekre készül, emellett Bob Marley-re is megemlékeznek, aki 80 éves lenne.


A roots reggae stílust képviselő Ladánybene 27 1985-ben alakult. Az 1991-es debütáló lemez - rajta a Rastafari - volt az első magyar reggae album, azóta tizennégy anyagot készítettek; a legutóbbi, a Szavak-színek-hangok 2020-ban jelent meg. A csapat a kezdetektől szervez nyaranta reggae tábort; utóbbi 1999 óta fesztivállá nőtte ki magát. A zenekar tagjai jártak Jamaicában, a műfaj őshazájában, és többször találkoztak a néhai Bob Marley zenekarával, a Wailersszel.


Fotók: Ladánybene 27