Előadó: | Hobo Blues Band |
---|---|
Album: | Vadaskert II. |
Megjelenés: | 1996 |
Hossz: | 3:15 |
Szövegírók: |
Hobo (Földes László) Földes László |
Tátrai Tibor Zsoldos Tamás Tóth János Rudolf |
|
Kiadó: | Hungaroton |
Stílus: | Blues-rock |
Címkék: | Keressük! |
Legyek bűvész, aki varázsolhat nyulat?
Művész, aki csahol, vagy csak ugat?
Bankárok bohóca? Címerek cselédje,
Aki nem fél, bár nincs gondja ebédre?
Ámult a Fiú ezeket hallván,
Mit énekelt a Bolond a máglyán.
Asztalnál a vad és a vadász egyesült,
Miközben a Bolond ropogósra sült.
Lelkesülés, felsülés,
Elsülés, és megsülés.
A ma esti menü: bolondhúsa nyárson.
Reped seggükön a velúrbársony.
Böfög egy nagyot és szellent a miniszter
Mind vele nevetnek, akiket megtisztel.
A fizetőpincér, egy titkot mond:
A legjobb frissensült a bolond!
A megyés püspök teli szájjal nevet.
Tíz éve ilyen jót nem evett.
Lelkesülés, felsülés,
Elsülés, és megsülés.
Füst száll a napra, a hóhér köhög
Sírnak a szüzek, a tömeg röhög,
Bolond lyukból fúj a bolond szél is
Nem szeretnék bolond lenni én is.
Micsoda finálé, jönnek az angyalok?
Nem az a baj, hogy meghalok,
Van ennél rosszabb és el kell viselnem,
Az, hogy ti megölhettek engem
Lelkesülés, felsülés,
Elsülés, és megsülés.
Egyes ülés, egyesülés,
Közös ülés, közösülés.
Lelkesülés, felsülés,
Elsülés, és megsülés.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál