Előadó: | Koncz Zsuzsa |
---|---|
Album: | Egyszerű ez |
Megjelenés: | 2006 |
Hossz: | 4:43 |
Szövegírók: |
Weöres Sándor Tolcsvay Nagy László |
Tolcsvay László |
|
Kiadó: | Hungaroton |
Stílus: | Verséneklés |
Címkék: | Keressük! |
Ködbe-hanyatlott régi vidék -
Könnyez a felhő, szürke az ég...
Alszik a ködben a csonka határ -
Délen a tájrul a nyári madár...
Messzire néznek a szürke hegyek -
Állnak az égen a hóseregek...
Ködbe-takartan alszik a táj -
Alszik az őszben...tél-fele jár...
Házak a tájban gondtalanul -
Ködteli földre az ősz szava hull...
Barna a tájék, sárga a fa -
Nyikkan a csöndben a tél fogata...
Csörren a csermely, dermed a tó -
Halkan a tájra hullik a hó...
Elmegy a sárga, jő a fehér -
Hóba takarva nyargal a szél...
Cukros a házak rőt fedele -
Halva vonaglik az ősz ereje...
Nyargal a tájon a hóval a szél -
Elmegy az ősz és itten a tél...
Halkan a tájék télbe borul -
Mindig a régi...mindig az új...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál