kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Alma együttes: Khumba Dal

Khumba Dal

Különös álmom volt, egy völgyben jártam én.
Gyönyörű tájékon, édes-bús földtekén.
Ahol a forró szél súg egy vad históriát,
Ahol egy kiszebra bejárja Zambéziát.

Ahol a sziklák közt hőség feszít,
Szomjas és kopár a sík,
Ott Khumba már lábával földet hasít,
Oly fürge ő, mint a gyík.

A pata ritmust ver, a csapat űz, fuss el!
Sohase kételkedj, higgy magadban, győznöd kell!
Van aki otromba, van aki gúnyolna,
Fejedet emeld fel, nem dughatod homokba!

A pata ritmust ver, a csapat így zúg fel.
Örömük dallama hűs szavanna szárnyra kel.
Fekete csík csak dísz! Ne feledd, fő, hogy bízz!
Kivirul minden, és árad majd a víz, a víz...

Idegen zord tájon hová visz téged az út?
Közel a felhő, mely esőt hoz, nemcsak borút.
Kicsinek, nagynak is egyformán dúdol a szél.
Lehet-e szebb, mintha hozzá a szíved zenél?

Forró a helyzet, hát indulj tovább!
Bátorság kell, semmi más!
Így lesz a szárazföld zölden csodás,
A csorda is követ majd, ha lát.

A pata ritmust ver, a csapat űz, fuss el!
Sohase kételkedj, higgy magadban, győznöd kell!
Zuhatag szirtfoka, szeretet őshona,
Kivirul, csillog a napfürdette Afrika.

A pata ritmust ver, a csapat így zúg fel,
Örömük dallama hűs szavanna szárnyra kel.
Fekete csík csak dísz, ne feledd, mindig bízz!
Üde lesz minden, és árad már a víz, a víz...

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.