dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Funktasztikus : Kelet - Nyugat

Funktasztikus - Kelet - Nyugat 18 éven felülieknek!

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Funktasztikus
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Rap
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 7, összesen 4109 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Kelet - Nyugat

(FUNKTASZTIKUS, CHICHECK, SLAM): Mi a kép srácok, mi újság nyugaton?/ Se lóvé, se meló, megbasz az unalom/ Mi van veled Funk, keleten, az ugaron?/ A helyzet nem javul, még mindig ezt ugatom// 1. VERZE (SLAM): Haptákba pár szót, Slam máma vázol/ lefagyott a mosoly is a bankszámla számról/ felső 10 nagyszámba tarhál a tálból/ pár tégla kpra szakmát varázsol/ Kik adják a zászlót, nem adják alább, mert/ kirakják a zárszót, de nyalnád a lágert/ Az adósávok megbasszák a csávót/ a digisek meg tele- szarják a kábelt/ Lódít a pártod, ezt to'm, mint a márket/ bolti a párlat, a bóvlira rászed/ soppingolj olcsón, hol boltívek állnak/ a sparban az árak is all inre várnak/ A havazás csontig eláztat/ az sms-t lássad, a kocsid bezárjad/ A valóság az, hogy a show igen állat/ a tv propagál, a zombi belázad// REFRÉN 2X// 2. VERZE (FUNKTASZTIKUS): Az élet szép, de a világ szar/ Ez a rezervátum testvér, nem a vidámpark/ Viccnek jó, mint egy prezentáció/ A vegetációt látva, menekül a kormány delegáció/ Bár, a miniszter urak színe elé járulnék/ Álmom a munkakerülési járulék/ Állj! Kell egy kis áramszünet/ Megint leszerelték a villanyórát adjál tüzet/ A szomszéd alkesz behugyozva nyomja nekem a moonwalkert/ A körzeti meghízott a T.J. Hookert/ A lehúzó lúzer a púdert a szúrós nézést/ Élvezd az észak-keleti életérzést/ Ropog a makuka, zsebemben lapul a flekó/ Szerény hajlékomban elszállásolnálak Fletó/ Vendégül látlak légyszi' hozd magaddal Orbánt/ Kaptok kenyeret vizetés desszertnek csótányt// REFRÉN 2X// 3. VERZE (CHICHECK): Fölkúr a honatyánk/ jólétet nálunk a közmunka propagál/ statisztika számít, zöld utat odavág/ a Balkán mocsarán, hogy élek, még csoda tán/ Pofa zár bazdmeg, fizetik a TB-t/ a segély, egy nap majd várják a CSP-t/ Nem mutatja a tv, külvárosi élmény/ de parketta daraboktól füstöl a kémény/ Itt nincsenek észérvek/ alsó és felső között fényévek/ a világ a telkem, lépjél be/ M.O. meg Európa wc-je/ Aki szétnézett, az meglátja/ itt a kukatelep sok gyerek menzája/ ki lesz, aki az álmokat pesztrálja/ ha vezetés a nívós, hát megrágja// REFRÉN 2x// SCRATCH 2x (MAXELL): "A tv propagál"/ "Nem adják alább, mert"/ "Itt nincsenek észérvek"/ "Kell egy kis áramszünet"//

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Dua Lipa új lemeze megérkezett

Végre megérkezett a pop koronázatlan királynőjének, Dua Lipának harmadik nagylemeze, a Radical Optimism, amely 11 dalból áll. Az énekesnő egyedüllétét kiemelő album első felvétele beszédesen az „End Of An Era” (azaz: egy éra vége) címet viseli és olyan slágerek gyűjteménye, mint a „Houdini”, a „Training Season” és az „Illusion”. Dua „pszichedelikus popként” írja le új lemezét, megjegyezve róla, hogy „olyan kiállások és különféle hangzások keveréke ez, amit ha csukott szemmel hallgatsz, akkor egy kész, vizuális világ tárul eléd”.

 

Hallgasd meg a lemezt itt.

 

„Az albumot a szingliségem alatt írtam” – mondta el Dua. „Mindig valami vicces történettel érkeztem a stúdióba, és mindegyik más-más dalt inspirált. Van egy lazaság és őszinteség, ami korábban nem volt meg bennem.”

 

Az album elkészítésekor a világsztár olyan kivételes művészekkel dolgozott együtt, mint Caroline Ailin (Dua Lipa: New Rules), Danny L. Harle (Caroline Polachek, Charli XCX), Tobias Jesso Jr. (Adele) és Kevin Parker, akit művésznevén Tame Impalaként ismerhet a nagyvilág.

 

 

 

Dua hozzátette: „Mindenki háttere és munkamódszerei jól összeálltak barátként és zeneileg is.” Így folytatta: „Nagyon nyitottak voltunk egymással, és úgy éreztem abban a szobában, hogy sebezhető lehetek, és szabadon beszélhetek a tapasztalataimról. Ennek a zeneisége olyan gazdagnak és izgalmasnak hatott, és szerettem volna ebben teljesen elmerülni és részese lenni.”

 

A Dua önfelfedezése által ihletett Radical Optimism egy olyan anyag, amelyben értelmet nyer a tiszta öröm és boldogság megélése azokban a helyzetekben is, amelyeket korábban lehetetlennek tűnt elfogadnunk.

 

A 11 szám közül egy igazán mély jelentésű, a „These Walls” kapott fókuszt a Spotifyon, amelyről elárulta az énekesnő a Zane Lowe-nak adott, nemrég közzétett interjújában, hogy:

 

„Van ez a közhely, hogy "ó, ha ezek a falak beszélni tudnának, tudod, mit mondanának". Szerintem érezhető az az energia, amikor besétálsz egy szobába és két ember veszekedett, vagy ideges.”

 

 


„Azt gondolom, hogy elkerülhetetlen az a beszélgetés, amit senki sem akar, de meg kell tenni, valakinek ki kell szállnia, és bármennyire is fájdalmas, ez általában megfelelő okok miatt történik, mert rólad van szó, és a megérzésed mindig megmondja, hogy valami jó vagy nem…”

 

Íme a Radical Optimism dallistája:

 

1.         End Of An Era

 

2.         Houdini

 

3.         Training Season

 

4.         These Walls

 

5.         Whatcha Doing

 

6.         French Exit

 

7.         Illusion

 

8.         Falling Forever

 

9.         Anything For Love

 

10.       Maria

 

11.       Happy For You




Fotók: Dua Lipa