Előadó: | Words of Blood Zenekar |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Krisztián Tamás |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Vallás rend,egyház,bármi
Alakíthat szabadon bárki
Az a lényeg menjen az üzlet
A kereszten bárki feszülhet
A sok isten nincsen ingyen
Papok,templom kell nekik minden
Miattad hirdetnek harcot
Miközben beszedik a sarcot
Nézz szét
Csak görnyedsz hétrét
Állj fel,nézz fel
Lásd meg amit meg kell
Az isten ott él benned
Becsüld meg őt az egyetlent
Ki újra megtenné
Hogy meghalna érted
Nem kell soha megfizetned
Csak annyi,el kell hinned,hogy él
Hogy benned is él az ingyen isten
A szentkönyveket újra írták
Az áldás is csak pénzért adják
A jóléthez viszont kell a pénzed
Amiből ők jó megélnek
A sok isten nincsen ingyen
Papok,templom kell nekik minden
Miattad hirdetnek harcot
Miközben beszedik a sarcot
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál