Előadó: | Feke Pál |
---|---|
Album: | Az Első Harapás |
Megjelenés: | 2012 |
Hossz: | 3:35 |
Szövegírók: |
Tariska Szabolcs Tövisházi Ambrus |
Tariska Szabolcs Tövisházi Ambrus |
|
Kiadó: | Tom-Tom Records |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Vigyél messze május,
Vezess a Nap felé,
Szélvédőn a lábam,
Kezembe chardonnay.
Göndör fürtű fák közt
A szél csak lehelet,
A lányok, hogyha megjössz,
Nagyon szeretnek.
Nézz mélyen a szemembe,
Tedd a kezed a farzsebembe.
Hajolj bele a hajamba,
Dúdold bele, hogy la bamba.
Nézz mélyen a szemembe,
Tedd a kezed a farzsebembe.
Hajolj bele a hajamba,
Dúdold bele, hogy la bamba.
Ingüket letépik
A rajtam hagyott szemek,
Bonts rügyet tavasz,
Bimbóm a szív felett.
Napsütötte utcán
Állni most a jó,
Virágzik a test,
Szívszenzáció.
Nézz mélyen a szemembe,
Tedd a kezed a farzsebembe.
Hajolj bele a hajamba,
Dúdold bele, hogy la bamba.
Nézz mélyen a szemembe,
Tedd a kezed a farzsebembe.
Hajolj bele a hajamba,
Dúdold bele, hogy la bamba.
Kéményseprő járdán
Macskák napoznak.
Az ablakokban párnák,
Fénytől dagadnak.
Könnyebb így az álom,
A rosszkedv elvonul,
Vasárnap a föld
Virágba borul.
Nézz mélyen a szemembe,
Tedd a kezed a farzsebembe.
Hajolj bele a hajamba,
Dúdold bele, hogy la bamba.
Nézz mélyen a szemembe,
Tedd a kezed a farzsebembe.
Hajolj bele a hajamba,
Dúdold bele, hogy la bamba.
Nézz mélyen a szemembe,
Tedd a kezed a farzsebembe.
Hajolj bele a hajamba,
Dúdold bele, hogy la bamba.
Nézz mélyen a szemembe,
Tedd a kezed a farzsebembe.
Hajolj bele a hajamba,
Dúdold bele, hogy la bamba.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál