Előadó: | Hupikék törpikék |
---|---|
Album: | Hepi Hupileum |
Megjelenés: | 2002 |
Hossz: | 3:09 |
Szövegírók: |
Orbán Tamás Nagy Dávid Sidlovics Gábor |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | EMI |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Kihullik minden a két kezemből.
Bármihez nyúlok, leég.
És mégis felfogadlak kényelemből.
Két fősre bővül a cég.
Refrén:
Nem henyélhetek a Falva fal ma éppen délben
Hol van a só? A tésztavizet fel kell tennem.
Hozd már!
Lassú vagy, mint egy rozmár!
A végén odakozmál.
Ezt te sem akarhatod!
Szórjál,
A tészta köré még szóját!
Ha készen van szóljál!
A teraszra tálalok.
Vágom a zellert. - A lábasba öntsd bele!
Vár még a hagyma! - Mindjárt felszelem.
Ketten persze többre mennénk, de én nem szólhatok.
- Miért nincs ott rég minden étel már az asztalon?
Refrén:
Nem henyélhetek a Falva fal ma éppen délben
Hol van a só? A tésztavizet fel kell tennem.
Hozd már!
Lassú vagy, mint egy rozmár!
A végén odakozmál.
Ezt te sem akarhatod!
Szórjál,
A tészta köré még szóját!
Ha készen van szóljál!
A teraszra tálalok.
Nem henyélhetek a Falva fal ma éppen délben
Hol van a só? A tésztavizet fel kell tennem.
Hozd már!
Lassú vagy, mint egy rozmár!
A végén odakozmál.
Ezt te sem akarhatod!
Szórjál,
A tészta köré még szóját!
Ha készen van szóljál!
A teraszra tálalok.
Hozd már!
Lassú vagy, mint egy rozmár!
A végén odakozmál.
Ezt te sem akarhatod...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál