kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Presszó Tangó Libidó: Február

Február

Véget érsz, hosszú február
Szobámban kihunysz, gyertyaláng
Ledoblak, túl nehéz ruhám
Enyém az egész délután

Csak te állsz velem szemben itt
Lassan még kérdezel meg valamit
Én már inkább eltünődnék
Innen és mennék és fürödnék

Szívemben nem maradt hiány
Dél nekem már minden irány
S a szemedből induló folyón
Sodródik tőled el a hajóm

Lüktető szíved míg börtönöm
Távoli szigetre költözöm
És ott fekszem, lebarnult halott
Többé nem várok hajót

Mindenki utazik velem most
Eszter eléri a vilamost
Zsófi buszozik kedvesen
Zsuzsi elbambul a kettesen

Hazaér három jó barát
Autóznak szerte sok cimborák
Érkeznek, késnek el idegenek
Csak te állsz és várod, hogy elvigyenek

Úgy szeretsz, de nem hihetlek el
ha nem jössz, én nem vihetlek el
S a szemedből induló folyón
Sodródik el tőled a hajóm

Lüktető szíved míg börtönöm
Távoli szigetre költözöm
És ott fekszem, lebarnult halott
Többé nem várok hajót

Csomagold össze otthonod
Álmok bőröndje lesz a homlokod
És ha eltennéd a játékokat
Ürítsd ki a halántékodat

De legjobb, ha elhagyod a dolgaid
Úgyis leválnak majd rólad itt
Látod én semmit nem hozok
Magammal, tudom úgyis majd kapok

Algából könnyű karkötőt
Hullámból tarajos szemfödőt
Égszínkék, összetört sorsot
Napfényből nyitott koporsót

Fedelet szellő szögel rá
Sziklát tol tarkóm alá
S fekszem, lebarnult halott
Többé nem várok hajót

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.