kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Demjén Ferenc: Élni és győzni

Élni és győzni

Fájdalmak, könnyek közt szült jó anyánk,
És addig, míg él, ő vigyáz csak ránk

Minden elmúlik, ma nyár, és jön tél,
S még mindig nem érted, te miért jöttél,
Mint más,
Ki felnőtt és lát, rájössz, hogy nincs, ki gondoljon rád.

Magunk maradtunk, nincs senki, kit kérjünk,
Magunknak fontos, hogy éljünk és győzzünk

Rég tudja, ki fényben és árnyékban járt,
Az árnyék megvédhet, s a fény megárt
Mint lepkét a fénybe, a vágy hív feléd,
A szív összetörve, a szárny elég.

Nincs baj, menjünk tovább, tudjuk még tág
Ez a pörgő világ.
Itt vagyunk, létezünk, és biztos, mit érzünk
Magunknak fontos, hogy éljünk és győzzünk.

Mert élnünk kell, hisz a fél világ még nem ébredt fel,
Álmodja álmát, lehet szép, nem elég,
Nekünk élnünk kell, ha a nagyvilág nem ébredne fel,
Élnünk és győznünk, míg a föld igazára lel.
Míg rá nem lel.

Kezdettől bukdácsolsz csapdákon át,
De néhányszor nyersz, és ez kedvet ád.
Adj kedvet másnak, kit megtörtnek látsz,
Bár mondhatja, nem kér vigasztalást

Szólj rá, indulj el hát,
Nem kell, hogy hordd a világ bánatát
Itt vagyunk, létezünk, és biztos, mit érzünk
Magunknak fontos, hogy éljünk és győzzünk

Mert élnünk kell, vár a fél világ, hogy ébresszük fel
Feledje álmát, lehet szép, nem elég,
Inkább ébredj fel, ezt a nagyvilágot élvezni kell,
Élni és győzni, míg a föld igazára lel
Míg az igazság jön el.
Miért ne jönne el?

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.