Előadó: | Demjén Ferenc |
---|---|
Album: | Best of DEMJÉN ...a kezdetektől |
Megjelenés: | 1997 |
Hossz: | 3:59 |
Szövegírók: |
Demjén Ferenc |
Demjén Ferenc |
|
Kiadó: | Gong |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Kiskoromban, ha jól tudom,
Nem jött ki hang a torkomon
Lapítottam az énekórán,
De egyszer mégis sor került rám,
Felállított az ének tanár,
Énekelj, hát mire vársz már,
De tanár úr én ezt nem tudom,
Mert gombóc nőtt a torkomon.
Nevetve indult el hozzám,
Mitől félsz fiam, így szólt rám,
S egy csattanás a hátamon,
Többé már nincs gombóc a torkomon.
Azóta fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Csak fújom, fújom, fújom a dalt.
Így a dalból nőtt ki a bátorság,
Fújd, hát te is velem, ha nem tudnád,
Csukd be szemed és nyisd ki a szád,
És ereszd ki rajt', mit a szív kiált.
A szád alakítsa a dallamát,
De a szíved üsse a ritmusát,
Nem egy éjszakán, de egy életen át,
És együtt leszel velem, vagy nem.
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Csak fújom, fújom, fújom a dalt.
Ha a dal kigyúl, sosem alszik el,
Sem, tűz sem víz nem oltja el,
De ha együtt énekelsz velem,
Kell, hogy szíved is erős legyen
Mert a szád alakítja a dallamát,
De a szíved üti a ritmusát,
Nem egy éjszakán, de egy életen át,
És együtt leszel velem, vagy nem.
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Csak fújom, fújom, fújom a dalt.
Csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Én csak fújom a dalt...
Csak fújom, fújom, fújom a dalt.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál